2014-05-14 3490 views
之前黎過一次,覺得都幾好食所以同朋友番call,點知今次d野食失晒水準仲要食到一肚氣。話說我地一行六個訂左位食晚飯。都係叫返佢所謂既招牌菜。叫左一隻奶奶雞,基本上成碟雞都係得骨同皮。因為佢限時既關係,未夠一個鐘我地重食緊個waitress已經攞住張單走埋黎話如果無last order張單係度你地重有半個鐘...宜唔係問你重有無野加....可能佢地真係生意好到唔愁做,所以淨係想叫你走掛?其實個日我朋友準備左蛋糕同另外個frd慶祝,一坐低我朋友就話比我地聽個waitress同佢講因為我地有蛋糕如果係度食要收50蚊切餅費, 我地都不以為意諗住比個切餅費.. 點知我個frd話個waitress話係每個蛋糕收我地50, 因為我地唔係大蛋糕用左九個小cup cake 關係,即係9乘50=450?!? 開頭以為自己聽錯,跟住食完飯攞出黎比朋友影完相之後,個waitress衝埋黎好串咁話"唔-食-得!我已經同你朋友講左每個要收50蚊!" o左嘴,唔理你比唔比切餅費,直情同你講唔食得,掂晒。以後都唔會再去,好既韓國餐廳香港大把,仲越開越多。要食要揀間食得開心既:)
奶奶雞
韓式炸雞