2023-12-29 924 views
28/12號下午四點左右同家人去咗太子呢間大自然食嘢,當時去到見到門口有吉咗嘅檯,不過當時門口冇員工係度,出於禮貌都係要入去同啲員工講返聲,(我行咗入去問其中一名員工,我想食嘢可以坐係邊度,佢當時睇咗自己隻表,好似好唔想做我哋生意,我見佢猶豫咗一陣,我即刻同佢講我可以坐門口嗎?我食半個鐘都可以啦⋯⋯佢先問我幾多位,我同佢講二位,於是就坐喺門口位⋯)倆個人就叫咗三個餸,其中一碟餸裡面食到一條2-3cm長嘅疑似竹簽物體,當時諗住算啦,嗱嗱聲食飽走人⋯⋯點知開始食另外一碟叫琵琶豆腐時,開頭兩粒都算同平時差唔多,在食第三粒時覺得係食緊麵粉,在食多粒都係一樣,原來抱住唔好浪費啲心態想食晒佢,但係真的好難食⋯⋯好似食緊香口膠,幫襯咗咁多年大自然素食未試過好似太子呢間咁差⋯⋯未到五點就行去買單,個員工見我行過去就即刻幫我準備買單⋯⋯我就同個員工返應碟餸裡面根本都唔係果樣嘢,(因為本人有一個習慣就係無論去到邊間大自然都係會叫返同樣嘅嘢,本人平時食野不會挑剔)跟住個員工就重複答我「你覺得唔好食,你唔好叫啦,你下次唔好叫啦,跟住我同佢講我純粹俾的意見,然後佢同講講唔關我事架,你同幫你買單個經理講啦,當時我行到買單經理面前講,個經理就同我講你講咩我聽唔到你講多一次,跟住我就話算啦,聽唔到算啦,我都係俾啲意見咋⋯⋯跟住個經理就答咗一句:「你覺得唔好食咋」我答佢我只係想俾啲意見,冇其它意思,個員工同個經理嘅態度勁差(戴口罩都睇到佢啲黑晒面)