今日同朋友去尖沙咀shopping,行到咁上下就去咗呢一間尖東嘅鐵板燒食下午,餐廳嘅設計非常簡約,非常舒服,非常適合一班朋友包廂,六至八人,下晝嘅時候更加有66折優惠,包括所有食材同埋餐單上嘅飲品,見到好多台都有叫sake, 其實真係非常抵,我同朋友就叫咗套餐U, 包括有龍蝦,廚師推介嘅馬友(seasonal) , 鵝肝,羊架,當然同埋仲有佢本身嘅有嘅沙律炒飯雪糕同埋炒雜菜,睇落都有好多嘢食!🤟🏻一開始廚師會先俾我哋打卡,見到龍蝦非常生猛仲係會郁,打完卡之後就開始煮,一開始就會先食沙律,酸酸甜甜,非常開胃,生菜亦都非常爽脆,小食就比較鍾意食佢嘅芥辣魷魚,wasabi味重,好味!🤟🏻之後就開始去到重頭戲龍蝦,在成個烹調過程中,廚師會首先將龍蝦切開,將本身龍蝦肉取出,然後會放置鐵板上,龍蝦嘅香味即刻出晒嚟,之後師傅會比時間我哋打卡,好似火焰龍蝦咁,非常有娛樂性,龍蝦嘅味道非常紮實,而且非常鮮甜,廚師係烹調手法上用咗簡單嘅調味,食到龍蝦本身嘅新鮮,同埋香甜嘅味道🤟🏻佢嘅馬友都幾好食,馬友係seasonal menu ,咁啱朋友鍾意食魚,呢一種魚本身係多脂油香,肉質多層鮮嫩,而且魚味濃郁。廚師

佢嘅馬友都幾好食,馬友係seasonal menu ,咁啱朋友鍾意食魚,呢一種魚本身係多脂油香,肉質多層鮮嫩,而且魚味濃郁。廚師加左海鹽,用黎鹽煎,出到嚟嘅肉質一絲絲而旦一疊一疊,鹹香味道非常突出,我同朋友都冇後悔揀到呢一個選擇,真係非常美味,非常適合鍾意食魚嘅朋友!

鵝肝多士都非常美味,絕對冇蘇味,火候控制上非常好,食得出非常高級嘅味道,加上本身佢嘅菠蘿,亦都好香,點上意大利黑醋,簡直係另一個風味!

炒芽菜用咗怡保芽菜,非常爽甜,而且有鑊氣,冇諗過炒雜菜都係咁出色!最後食埋芝麻雪糕,同朋友都非常鍾意呢一餐!