2023-09-03 261 views
我今日同我老婆去ABC餐廳食飯,但係我哋嘅經驗好唔愉快。首先,當我哋坐低準備點菜嗰陣時,我老婆想點嘅吉列蝦話冇曬,然後個侍應喺少於五秒內就行開,叫我諗下先,最基本其實餐廳無哂某樣食物係唔係應該帶我地坐底前就講?如果餐廳人多,我可以理解,但係當時係星期日下晝,餐廳入面少過十台,連嘢飲都未落單就走開咗。之後,我見到佢行去門口站住,唔知係做緊咩。等嘢食嚟嘅時候,我哋發現佢哋落錯咗單,然後有個經理來問我哋而家係唔係要改。我同佢講唔係而家要改,係佢哋冇覆過單,所以落錯+上咗錯嘅食物。我完全冇諗到,喺呢一個地段,服務嘅質素可以差到咁。如果大家想挑戰自己嘅EQ,可以考慮嚟呢間餐廳,因為呢個價位嘅日式咖哩蛋包飯,市面上有大把更好嘅選擇。
我今日同我老婆去ABC餐廳食飯,但係我哋嘅經驗好唔愉快。