一個人到灣仔食lunch,屋企人話呢間野味道唔錯都算抵食,所以決定嚟試吓,但整體嘅體驗真係好差。我係一個人,平日1點鍾到嘅,當時現場都算多空位,但店員都係要安排我坐喺一個超尷尬嘅位置,而且店內面積本來就唔大,點解係都要安排我一個人坐喺果個位置(圖下單人枱嘅另一半位置)?之後我向店員要求調去一張單丁嘅空枱,佢哋堅持就算坐果啲枱都要同人夾枱,過左2分鐘都有一個女仔自己一個人入左店舖,但店員就安排咗我本身要求嘅果張枱比佢自己一個人坐,所以請問係歧視定係點呢?明白繁忙時間要搭枱坐,但當時店內空位極多,完全唔明白店員點解要咁樣安排,非常之不愉快。(當時店內環境,都有比我後入嚟嘅一個人喺可以自己一個人坐)食物方面係真係唔錯👍🏻,但真心建議一個人就唔好喺繁忙時間嚟啦!

(當時店內環境,都有比我後入嚟嘅一個人喺可以自己一個人坐)