好想食咗燒肉好耐!!!終於食到😽✨今次仲要係一間未食過既濟洲燒肉食堂🦐由於係友人book位 佢早2個星期已經問定我時間日子(我仲心諗洗唔洗咗誇張!)7點鐘去到拎位先知原來當日既位已經full 唔接受任何walk-in😨先知道呢間燒肉食堂既威力!!-濟洲燒肉套餐 $756當日我地四人同行當然唔好煩叫左4人套餐唔好煩啦😽見到呢個套餐都幾豐富仲配左個湯就叫左啦✨首先同其他韓式餐廳一樣 一坐底就已經全枱都係配菜:醃青瓜、泡菜、醃蘿蔔、生菜、沙律!然後當然就係爐邊蛋同粟米芝士🍳🧀-套餐入面令NANA最驚喜係壺漬牛肋骨🥩唔好睇佢好細碟 一拎出黎個下真係嚇親 因為佢係「一肉到尾」中間並冇切開 係需要燒到咁上下就剪開個種😎燒完既成果 肉好厚實唔係薄薄 調味濃好入味 脂肪分布十分平均 令到肉的香味更重☺️呢個十分十分推薦!-食堂黑毛豬豬五花表現正常 脂肪比較多所以NANA就一般般 但聽友人講非常惹味呢!和牛燒同牛上貝身肉食落同牛肋骨差不多 都係有調味 肉質淋但相對上冇咁厚 係適合用來包菜的肉片🥬🥩-到大紅蝦同墨魚!呢兩個海鮮燒出黎真係極香!✨好大陣炭燒既味道 非常撲鼻☺️推薦墨魚!燒落唔乾唔韌好爽口 又係食
濟洲燒肉套餐 $756
壺漬牛肋骨

到大紅蝦同墨魚!呢兩個海鮮燒出黎真係極香!✨好大陣炭燒既味道 非常撲鼻☺️推薦墨魚!燒落唔乾唔韌好爽口 又係食完一舊又一舊咁種😋

湯方面我地揀左人蔘雞湯 因為見到食咁多熱氣野!都要滋潤一下🤣人蔘雞湯飲落比較清淡 不太重人蔘味(唔鍾意人蔘味絕對可試!)雞好大隻 但我地已經好飽 所以都冇食太多 淺嚐左一兩啖 表現正常✨
呢間燒肉食堂服務我比💯!有個男侍應態度十分滿意!!不斷幫我們加前菜加爐邊多加芝士 笑容滿面 令友人們成個進食過程加了不少分呢😽另外 套餐份量足夠 唯獨覺得肉方面太多調味料 如果可以多一兩款肉可以食原味 感覺會冇咁heavy呢😋
Other Info. : 一定一定要book位,當天星期五晚上7點已經全full 唔接受任何walk-in!
2021-04-16