2022-01-15 720 views
不時都見到有人係IG post係中式麵包舖的布丁麵包,見個樣非常吸引。上網 check一check,見到旺角朗豪坊旁邊原來都有間餅店有賣布丁麵包,出爐時間為每日下午三點。三點去到已經見大家排隊買布丁麵包,大家唔好係門口排隊住,記住入去比錢拎單先排隊。布丁麵包有三個味可以揀:原味($15)、焦糖味($18)、朱古力味($18)。大家比完錢,就可以拎埋張單出門口排隊。我三點到,已經係門口排長龍。布丁麵包一邊賣、一邊陸續出爐,每一個包都係暖暖的。焦糖布丁麵包係我的Best Pick!滑滑的雞蛋布丁上面放了甜甜脆糖,佢的焦糖汁滲入麵包,真係好好食。如果唔太鍾意甜的,其實可以試原味,佢只係焦糖味走甜,朱古力布丁同樣滑溜溜,朱古力味都幾香,甚至蓋過雞蛋味。呢個布丁麵包絶對值得試,布甸口感嫩滑,麵包唔會太硬。比起買Cafe蛋糕做,買呢個做甜品更好食!==============================我係一個愛寫字愛分享的吃貨!如果鍾意我分享的,我邀請您訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)

布丁麵包一邊賣、一邊陸續出爐,每一個包都係暖暖的。
布甸麵包

焦糖布甸麵包

朱古力布丁同樣滑溜溜,朱古力味都幾香,甚至蓋過雞蛋味。
朱古力布丁麵包

布甸麵包