/ ʟɪᴠᴇ ʟɪғᴇ ᴛᴏ ᴛʜᴇ ғᴜʟʟᴇsᴛ /꧁𝗟𝗶𝗳𝗲 𝘁𝗼𝗮𝘀𝘁 生命有限公司💛꧂ #黃店推介望住海景嘆個包 可能係最平價嘅海景餐廳😂 除左海景 店內仲有其他公仔俾人打卡最正係個巨型黃色toast打卡卡位😂😂好搶眼Toast抵食夾大件 絕對唔係輕食連🦦都飽到捧住個肚走(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)☀︎︎ 椒麻脆辣雞滑蛋紙盒吐司 $𝟞𝟝Not joking 塊雞大過我手掌 仲要新鮮炸起熱焫焫焫焫焫着我個口 勁酥脆juicy再加埋個椒麻辣粉真係好evil塊雞已經夠大再要加滑蛋真係包你夠P (雖然fat都一樣多)當做cheay meal都好fair☀︎︎ 軟殼蟹親子滑蛋紙盒吐司 $𝟞𝟠平時最怕就係啲細隻無肉又霉dur dur嘅軟殼蟹但今次呢隻軟殼蟹就大大嚿而且實淨唔會炸到一pat野咁真係會食到有蟹肉!!不過我就嫌個包太多牛油有啲膩😂☀︎︎ 牛油粟米 (+$𝟙𝟠)☀︎︎ 泰柑桔鹹檸檬梳打 (+$𝟙𝟘)☀︎︎ 惹味雞搥 & 𝚌𝚘𝚔𝚎 (+$𝟚𝟠)雞搥醃得好入味!!💬 比起egg toast另一熱門店𝙀 𝙛𝙤𝙧 𝙀𝙂𝙂 我覺𝙡𝙞𝙛𝙚 𝙩𝙤𝙖𝙨𝙩 嘅味道無咁豐富 其他配菜同sauce較少 不過勝在唔洗排隊 而且足料
/ ʟɪᴠᴇ ʟɪғᴇ ᴛᴏ ᴛʜᴇ ғᴜʟʟᴇsᴛ /

꧁𝗟𝗶𝗳𝗲 𝘁𝗼𝗮𝘀𝘁 生命有限公司💛꧂ #黃店推介
軟殼蟹親子滑蛋紙盒吐司

望住海景嘆個包 可能係最平價嘅海景餐廳😂
除左海景 店內仲有其他公仔俾人打卡
最正係個巨型黃色toast打卡卡位😂😂好搶眼

Toast抵食夾大件 絕對唔係輕食
連🦦都飽到捧住個肚走(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

☀︎︎ 椒麻脆辣雞滑蛋紙盒吐司 $𝟞𝟝
椒麻脆辣雞滑蛋紙盒吐司

Not joking 塊雞大過我手掌
仲要新鮮炸起熱焫焫焫焫焫着我個口
勁酥脆juicy再加埋個椒麻辣粉真係好evil
塊雞已經夠大再要加滑蛋真係包你夠P (雖然fat都一樣多)
當做cheay meal都好fair

☀︎︎ 軟殼蟹親子滑蛋紙盒吐司 $𝟞𝟠

平時最怕就係啲細隻無肉又霉dur dur嘅軟殼蟹
但今次呢隻軟殼蟹就大大嚿而且實淨唔會炸到一pat野咁
真係會食到有蟹肉!!
不過我就嫌個包太多牛油有啲膩😂

☀︎︎ 牛油粟米 (+$𝟙𝟠)
☀︎︎ 泰柑桔鹹檸檬梳打 (+$𝟙𝟘)
☀︎︎ 惹味雞搥 & 𝚌𝚘𝚔𝚎 (+$𝟚𝟠)
雞搥醃得好入味!!

💬 比起egg toast另一熱門店𝙀 𝙛𝙤𝙧 𝙀𝙂𝙂 我覺𝙡𝙞𝙛𝙚 𝙩𝙤𝙖𝙨𝙩 嘅味道無咁豐富 其他配菜同sauce較少 不過勝在唔洗排隊 而且足料! 佢哋嘅QR code落單仲可以即時用電話俾錢埋單 非常方便👍🏻

ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ:🦦8/10 👱🏻‍♀️8.2/10

♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎
📍 Life Toast (荃灣)
荃灣大河道100號海之戀商場1樓1005號舖

ꪖꪶ𝘴ꪮ ᥇ꫀ ᠻꪮꪊꪀᦔ
📌 Life Toast (銅鑼灣)
銅鑼灣希雲街28號地舖
#cty_黃店