2024-04-08 57 views
呢排好似好興食麻糬波波,次次經過旺角東嗰間Fresh Fresh都巧巧巧多人🫠。上網Search吓見佢哋其實有好多分店,行遠少少就唔使同人逼啦😌!今次去咗天后嗰間幫襯,地鐵站🚇出口行前少少就見到佢。店面都幾日系感🎋,仲有個好Eye Catching 桃紅色嘅"天后在此"圖案👸🏻。佢哋賣嘅甜點種類係好豐富,蛋糕西餅曲奇係基本🍮🍰🍪,爆谷、蛋捲、蝴蝶酥等等都有🍿,啲包裝仲整得幾靚幾有玩味。諗住呢啲花巧嘢應該都唔方平,咦😳!都廿零蚊咋喎,唔怪得個個都買咁多啦!值得一提,佢哋嘅曲奇禮盒係店員現場即Pack😍,保證真係喺個櫃拎最新鮮出爐嘅畀你🔥。呢度都有正常袋裝磅重⚖️,相比預先啤好嘅罐裝,無落防腐劑+新鮮出爐嘅牛油曲奇係最好味👍🏻,特別鬆化!分享吓啲戰利品先:袋裝波波🤍朱古力味麻糬 $28/5粒🤍抹茶紅豆味麻糬 $28/5粒🤍拉絲芝士波波 $25/5粒脆皮麻糬QQ球🤍Oero味 ($18/2粒裝)🤍紫薯味 ($18/2粒裝)🤍隕石髒髒包 $18🤍肉鬆怪獸波 $18🤍拿鐵咖啡 $20 (買任何嘢+$16)🤍港式奶茶 $16 (買任何嘢+$14)💝曲奇禮盒 $110‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧袋裝包係性

分享吓啲戰利品先:
袋裝波波
🤍朱古力味麻糬 $28/5粒
🤍抹茶紅豆味麻糬 $28/5粒
🤍拉絲芝士波波 $25/5粒
脆皮麻糬QQ球
🤍Oero味 ($18/2粒裝)
🤍紫薯味 ($18/2粒裝)
🤍隕石髒髒包 $18
🤍肉鬆怪獸波 $18
🤍拿鐵咖啡 $20 (買任何嘢+$16)
🤍港式奶茶 $16 (買任何嘢+$14)
💝曲奇禮盒 $110
‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
袋裝包係性價比之王👑,買嚟請吓同事同朋友仔食啱晒!我覺得最好味係抹茶紅豆嗰隻🍵,朱古力好甜🌚,芝士就略嫌普通啲。

脆皮麻糬QQ球嘅紫薯都OK!
面頭係菠蘿包脆皮,中間層包少少鹹鹹哋,食到個麻糬又甜返,鹹鹹甜甜咁都幾得意👌🏻!

好難逐樣講,千字文都搞唔掂
講埋個咖啡先☕️。
麵包店嘅自家制我飲過好多間,全部都偏向好甜🌚,而呢間又唔係太甜喎,都Keep到咖啡嘅濃郁同澀澀哋,樽裝嚟講算係好還原到個味道👌🏻👌🏻。如果買開嘢都建議加購吓!

今次唔記得咗買蛋糕添🥲
下次有機會想試埋啲麻糬蛋捲同整得好靚嘅西餅。佢哋啲嘢真係整得好精緻好靚!

‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧