2016-10-14 451 views
鍾情韓國菜架我食炸雞韓燒都真係食到厭厭地。咁岩見到開左間fusion架韓國菜,終於有時間會一會佢。呢間餐廳菜名特別都吾洗我多講,菜式種類多到有D花多眼亂,樣樣都好想試啊!但冇多個胃叫住4款先。三光寺的燃燈節泡菜湯年糕配紫菜粉絲卷,魚糕雪人形狀架年糕之前都見過,今之就第一次食,口感都係煙煙韌韌,魚糕好重面粉質感,紫菜粉絲卷最好食,略嫌湯吾夠熱。升上神仙臺係吾凍吾熱架五花腩一層肥一層瘦,雖然好邪惡但我吾怕入口係好淋,仲要好夠味!!真心一萬個推介如果在小每勿島上搭橋又係一萬個推介!!係西冷牛排雖然店員建議食5成熟,不過要就媽媽吾食咁生,所以都係叫7成。但上到枱佢塊白色板仲會keep住熱熟塊牛排,所以叫五成就岩,7成太熟。牛排煎得好香口,好濃牛味又淋,都算juicy,認真建議大家叫5成熟。向著月兒唱羌羌水月徠呢個其實係海鮮薯仔煎餅,炸得好脆,如果吾點則邊架酸甜汁其實冇乜味,海鮮係尤魚同蝦為主。食完咸野吾食甜野硬係掙d咁就叫多個韓式草莓刨冰啦賣相好可愛~草莓醬味道幾似士多啤梨味百力枝果浸朱古力味咁,仲有一杯仔草莓醬for你食到中間吾夠醬,好貼心。不過原來食到中間到係有d稀身架cream同好多士多
鍾情韓國菜架我食炸雞韓燒都真係食到厭厭地。
咁岩見到開左間fusion架韓國菜,終於有時間會一會佢。
呢間餐廳菜名特別都吾洗我多講,菜式種類多到有D花多眼亂,
樣樣都好想試啊!但冇多個胃
叫住4款先。
三光寺的燃燈節
泡菜湯年糕配紫菜粉絲卷,魚糕
雪人形狀架年糕之前都見過,今之就第一次食,
口感都係煙煙韌韌,魚糕好重面粉質感,
紫菜粉絲卷最好食,略嫌湯吾夠熱。
係吾凍吾熱架五花腩
一層肥一層瘦,雖然好邪惡但我吾怕

入口係好淋,仲要好夠味!!真心一萬個推介
又係一萬個推介!!係西冷牛排

雖然店員建議食5成熟,不過要就媽媽吾食咁生,
所以叫五成就岩,7成太熟。
牛排煎得好香口,好濃牛味又淋,
都算juicy,認真建議大家叫5成熟。
向著月兒唱羌羌水月徠
呢個其實係海鮮薯仔煎餅,炸得好脆,
如果吾點則邊架酸甜汁其實冇乜味,
海鮮係尤魚同蝦為主。
韓式草莓刨冰
食完咸野吾食甜野硬係掙d咁
就叫多個韓式草莓刨冰啦

賣相好可愛~草莓醬味道幾似士多啤梨味百力枝果浸朱古力味咁,
仲有一杯仔草莓醬for你食到中間吾夠醬,好貼心。
不過原來食到中間到係有d稀身架cream同好多士多啤梨係裹面!!
超足料,好滿足啊
2016-10-08