睇戲食飯拍拖做人做事買股票,都離唔開期望管理。期望愈大,即使最終得出嘅結果係平均以上,你都可能失望而回。當你對依個香港都接近冇期望,每日聽到睇到三幾個以為冇可能發生嘅黑色幽默,你仲可以點?🥲都係唔好愈講愈遠,講食嘢:「光榮冰室」我應該係第二次去食。第一次去食嘅係蔥油豬扒飯,真心覺得幾好食,正常豬扒正常蔥油,水準係平均以上。咁講真,蔥油+豬扒,依兩樣咁簡單嘅野,又幾難整到唔好食。今次去食下午茶,期望都唔係咁高,我自己一條友就食左兩個下午茶餐:美式珍寶熱狗,生炸大雞髀配薯角 + 兩杯凍檸茶走甜總數都係$56熱狗嘅賣相都幾平價下,但食落又幾好食,簡簡單單一條咸咸地嘅腸,加兩塊蕃茄酸瓜,再加啲好普通嘅沙律醬。好似返咗細個嘅時候,放學去啲平價餐室食嘅熱狗味道。幾好食,童年嘅回憶係無價;亦都可能我本身cheap,cheap野先啱自己。炸雞髀就真心好唔掂,就咁睇個樣都知。油,Hea,同埋應該唔係生炸。因為由我落單到雞髀上枱都係用咗2分鐘🌝🌚但重點真係好Hea,薯角變左薯條都冇乜所謂,但係啲薯條真係幾難食,有啲好硬有啲好軟,分明炸咗好耐放埋左一邊。佢上菜嗰時,望都唔望,炸物嗰啲渣都仲喺度,好心啦😮‍💨

都係唔好愈講愈遠,講食嘢:
「光榮冰室」

總數都係$56

其實,廿幾蚊,食物質素差/份量少都好正常,但其實只要嗰員工用多🤏心機,出多🤏力,隔一隔油,隔一隔啲渣,薯條炸好🤏。即使同樣嘅食材,就算都係一隻斷咗嘅細雞髀,其實廿幾蚊黎講,好多人都會收貨。

Mcmug綜合評分:4/10 下午茶好平,但真心質素麻麻,但我都會俾機會你,希望你唔好淨係sell個名,做返好自己,加油。私心加多2分,6/10。