2018-06-20 301 views
媽住係附近幾年都未食過呢間餐廳,此店逢星期日休息,所以更令我對此店有所期盼,前幾篇食評都話蒜蓉牛油多士好味。端午節我地揀左唔食糉,路過此店,且早上11:15 竟然仲有早餐食,我成朝仲未有野落肚,當然立即去試。我同媽都點左早餐A - 火腿通粉配西煎雙蛋及蒜蓉牛油多士,我飲熱奶茶。蒜蓉牛油多士:  好香、好蒜,蒜味好豐富,擦左牛油蒜味更突出,但多士邊好林,軟身,唔夠脆,可能多士製作時放耐左。西煎雙蛋: 一份煎得靚仔,兩隻太陽蛋, 另一份o既其中一隻蛋就煎差左了,失色左啲。煎蛋味道冇特別。 火腿通粉: 通粉煮得唔夠林,硬左啲,相信煮好焗多一、二分鐘就剛剛好了。火腿絲屬正常。湯底同快餐店湯底冇乜分別,我同媽用餐後15分鐘就勁口渴,即落左好多味精了。熱奶茶夠滑,如果加多少少茶葉,相信茶味會更芳香。我欣賞此店o既裝飾或餐牌上有好多正面o既鼓勵金句,但食物o既質素也好重要。相信食左好味的食物,配以正能量,成個人晒。
早餐A - 火腿通粉配西煎雙蛋及蒜蓉牛油多士

蒜蓉牛油多士:  好香、好蒜
,蒜味好豐富,擦左牛油

西煎雙蛋: 一份煎得靚仔,兩隻太陽蛋
, 另一份o既其中一隻蛋就煎差左了,失色左啲
。煎蛋味道冇特別。
 火腿通粉: 通粉煮得唔夠林,硬左啲

熱奶茶夠滑
,如果加多少少茶葉,相信茶味會更芳香。

晒。
2018-06-18
$32 (Breakfast)