2023-04-20
平時好鍾意食蠔既我,見到金鶴拉麵出咗隻期間限定嘅蠔湯拉麵加埋燒生蠔就再出個朋友收工去試吓。個set係($198)入邊有碗拉麵同加埋兩隻燒生蠔。個拉麵湯好濃好好味,特別一讚嘅係佢比起豬骨煮出嚟嘅湯更加有鮮味。面底嘅面係比較幼身,我就特別鍾意呢一種面嘅粗幼。因為我覺得幻面可以掛湯掛多啲,食落都好味啲。👍 蠔湯拉麵入面有紫菜同埋叉燒,紫菜仲係好脆好正。而且個set仲包左兩隻燒嘅生蠔,呢個燒生蠔超級新鮮。上面鋪咗啲芝士一齊燒,但係就冇搶到蠔既鮮味。真係唔錯👍至於朋友就叫咗個雞白湯沽麵($138),嗰啲沾麵汁真係有濃郁嘅雞味😍。而且雞肉都十分嫩滑,肉質無煮到好老非常緊要👍雞胸肉都煮到呢個質素真係值得一讚。沾麵我朋友都話唔錯,我下次嚟都可以試吓呢一個先。小食方面,我就叫咗個唐揚炸雞($38)。炸雞啲炸粉冇整到好厚,所以入邊啖啖肉。而且入邊啲肉汁都仲喺度,唔會炸到乾晒。配埋啲拉麵一齊食好快就俾我哋K.O.咗啦。金鶴拉麵呢個期間限定真係唔錯,鍾意食蠔嘅朋友仔可以試吓。
金鶴拉麵呢個期間限定真係唔錯,鍾意食蠔嘅朋友仔可以試吓。