{食盡荃灣之泰式 — ASOK THAI GARDEN}————————————————平時成日行過荃新天地都畀呢間泰國菜嘅門面吸引㗎喇, 驟眼睇佢嘅門面,會差d誤以為係泰式按摩店🤣 以木系花園為主題,感覺舒服🔸甘蔗蝦配魚子蛋黃醬 $108啲碟菜嘅擺盤賣相精緻, 一共有五條甘蔗蝦, 香口熱辣辣, 點上蛋黃醬加埋粒粒魚子,推薦!😋🔸 蛋炒咖哩軟殼蟹 $198咖哩嘅味道屬於偏甜嘅口感,椰香味重, 軟殼蟹炸得幾好,而且都幾多肉, 佢仲配咗一大碗白飯,2個人食岩岩好🔸 魚露椰糖燒雞全翼 $78正所謂,燒雞翼,我鍾意食🤣 燒雞全翼就更加正,一次過可以食到飽滿嘅雞肉同埋香脆可口嘅雞翼尖🥰, 一共有三隻,仲配有一塊新鮮多汁既菠蘿伴碟!🍍🔸 馬拉盞炒通菜 $88正常水準發揮嘅馬拉盞炒通菜, 上菜速度好快而且係冒住熱煙, 證明即叫即炒唔錯!Overall comment: 如果下次有機會約朋友去荃灣食泰國菜嘅話我諗我會encore呢間餐廳, 除咗因為食物水準中上之外,佢嘅環境亦都好舒服,好適合可以傾計式者打下卡👍
{食盡荃灣之泰式 — ASOK THAI GARDEN}
————————————————