好多時去食Cafe都擔心餐廳影相靚但係食物唔好食😅 今次試咗呢間韓式Cafe環境同埋食物水準都好一流🇰🇷 環境以木系裝修為主🪵暖色調感覺好Cozy 🤎 食物方面擺盤都好有心思 每個角落打卡都好一流味道也不錯📷 ⭐️ 燉牛肋骨蛋包飯 🍳 一切開即刻流出嚟嘅蛋漿真係好吸引🤤配上燉到入晒味嘅牛肋骨🍖 有多層次香濃嘅味道🤩 ⭐️ 甜辣炸雞 🍗 炸雞入口Juicy唔會太乾👍🏻 醬汁辣度好溫和🌶️面頭配上果仁碎同芝麻口感好豐富🥜 驚喜嘅係伴碟仲有年糕配上醬汁好煙韌🍡 ⭐️ 泡菜煎餅 🥞 泡菜足料而且煎餅香脆唔會太重粉感🔥 配上帶麻油嘅醬汁入口就更加鹹鮮😚 ⭐️ 青檸梳打 🍋 賣相係好夢幻嘅靛藍色💙除咗清爽嘅青檸味之外入口仲帶淡淡嘅香草味有種花園既感覺🌷 ⭐️ 士多啤梨鮮奶咖啡 ☕️ 咖啡味唔算濃入口好似士多啤梨奶咁甜甜地又Creamy既泡沫🍓好有韓風嘅感覺 ⭐️ Banchan & Cook 提拉米蘇 🍰 韓式既Tiramisu甜度比較高 但係口感都好幼滑🤍
⭐️ 燉牛肋骨蛋包飯 🍳
甜辣炸雞