2017-06-22
本身都會經常幫襯小店. 但呢間店實在不可理喻!晚上7:18到叫左個拉麵. 收左錢. 叫完後都見到有3-4個人分別堂食. 去到7:35分. 見到遲過我叫堂食既人全部飯已經到左. 見已經7:40. 所以入去問一問. 鋪頭裡既中年女侍應極度悔氣話. 好多單. 無辦法!我見到比我遲入去既人. 都已經食完走了!ok我都理解. 晚市係忙. 到我再等到7:48 再入去問. 佢話個麵一早整好. 但係未炸豬扒. 聽到我即時o哂嘴. 我話咁我唔要啦! 我已經等左30分鐘. 佢話唔可以唔要. 叫我再等5分鐘. 到我走時足足等了35分鐘. 我同佢話:要等35分鐘. 咁下次唔會再黎買。中年女侍應好差態度話:好呀!其實想講. 如果你係大集團. 連鎖店或人氣店. 要等我認為係我犯賤. 鋪面只有三張枱. 只有大約10人. 其實如果你連晚市都應付唔到. 既然效率咁低. 態度咁差. 只能講. 祝你好運! 番到去打開見到個豬扒燶哂. 油溢味極重.. 唉! 只能怪今日自己唔好彩啦. 永遠唔會再幫襯!
我見到比我遲入去既人. 都已經食完走了!