2023-07-12 45 views
同朋友慶生,揀左黎蟹慶。因為見人share餐廳環境幾骨子又有卡位,我地4個人啱啱好。book 7點,有朋友準時到拎左位先,因為另一位朋友遲收工所以就7點9先齊人叫野食。4個人其實叫左唔算多野食,但食物質素幾好,黎得都叫快。兩個沙律好清爽,一黎就俾我地分哂黎食。甲羅燒我就覺得有少少失色,食落冇乜味咁。天婦羅即炸好脆口,係好想encore。牛舌不過不失。和牛鵝肝炒飯,好入味,鵝肝雖然份糧唔多,但因為係比較油膩,所以都叫啱啱好。食到差唔多9點,侍應走過黎叫我地準備埋單,因為兩小時用餐時間,嗰下我地有啲愕然。望一望個場,非常多吉位,問朋友入座嗰陣有冇講用餐時間兩個鐘,朋友話冇提過,而且openrice訂座條款亦冇要兩個鐘交枱。本身揀呢個場嘅其中一個原因就係因為佢收11點,諗住可以同朋友傾耐少少。點知佢九點未夠就攞張單過嚟叫我哋埋單,講真其實唔係唔可以繼續叫嘢食,不過你咁樣嘅態度趕我哋走,我哋都唔會想繼續俾錢你賺。所以我哋同生日朋友影咗幾張相埋埋張單就走咗,我哋走嗰陣時九點幾成個場已經冇晒客,最後係等𨋢嗰陣見到房入面有人行出嚟,先知道原來有Private Room,anyway,冇下次。

4個人其實叫左唔算多野食,但食物質素幾好,黎得都叫快。

兩個沙律好清爽,一黎就俾我地分哂黎食。

甲羅燒我就覺得有少少失色,食落冇乜味咁。

天婦羅即炸好脆口,係好想encore。

牛舌不過不失。