2021-11-01 19 views
勁耐冇食媽咪,喺旺角行過見倒口痕又想食,原來而家成個門面都唔同晒,差啲唔認得。雖然有四五部夾雞蛋仔機,但因為都好多人幫趁,落單後都等左20分鐘先有。香蕉朱古力雞蛋仔+朱古力雪糕($52) - 太耐冇黎,原來而家雞蛋仔都有超過20款唔同口味,仲有分鹹甜,格仔餅亦有幾款揀。以前次次黎都係食朱古力雞蛋仔,今次就試香蕉朱古力雞蛋仔,而家仲有得加$20加兩球雪糕,可以揀雲呢拿或者朱古力,我當然揀朱古力啦。雞蛋仔每粒都有朱古力醬喺入面,好濃朱味,不過香蕉味就唔太突出。雪糕朱味都ok,中間仲有朱古力碎喺入面,唔似係cheap雪糕,$20兩大球都唔算貴。不過唯一唔好係加左雪糕會令雞蛋仔變腍,亦唔方便逐粒搣黎食。特濃朱古力沙冰($33) - 除左雞蛋仔同格仔餅,媽咪而家仲有好多野飲賣,冷熱都有,選擇都唔少,價錢同一般茶飲店差唔多。哩杯特濃朱古力沙冰朱味好濃郁,沙冰打得好滑,完全冇碎冰,啱晒我哩啲朱迷。

特濃朱古力沙冰
$40 (Tea)
特濃朱古力沙冰