2019-04-03
✨Good Viet Thai food before Departure💙✈️ ..每次去機場都趕飛機✈️,冇時間好好逛個圈`吃個飯。飛機餐🍴眾所周知都唔太好食🙈。今次趁有時間🔖 未check in,等我介紹下機場有咩正正 好食既餐廳啦😋🍴醫飽肚仔 上機就唔驚餓壞肚仔。今次黎到呢間越泰餐廳,以木系橫裝`風格簡約`帶點時尚,未出發係度用餐都已經好relax。哈哈哈 放假嘛 等我點多幾款菜式,因為真係樣樣都好吸引❤️。賣相靚靚 已經加晒分,加埋放假心情 食落更加係滿分。旅行出發前食餐好 心情係特別興奮架。..美食當前✨ 睇下我點左咩好吃的🍴:ll.llllllllllllll..款款都係🇻🇳越泰🇹🇭經典`招牌`推介✨菜式,真係好吸引。我最鐘意係隻 真係好嫩嫩 好有睇頭, 燒到剛好💛 很滑呢; 好惹味,加埋咖哩汁送飯真係一流; 又點少得,真係好有風味呢; 加埋🥑生果🥭,好fresh💚 好鐘意;最後點少得signature ,用上靚靚牛肩肉`金不換 成碗粉好好味。飲品方面,今次點左 ll。第一次飲呢個fusion特飲,香茅芝士奶蓋✨ 真係好重香茅味,比平時既芝士奶蓋多一份越南風情 又唔錯喔。 .
美食當前✨ 睇下我點左咩好吃的🍴:
l[海鮮🦑🐙🦐冬蔭公🥘湯]l.
l[金不換🌿生牛肉🐮河粉🍜]l
l[泰汁燒魷魚筒🦑木瓜絲青芒🥗沙律]l
l[黃金古法咖哩🥘炒肉蟹🦀]l
l[炭燒豬頸肉🐽汁沙嗲串🍢]l
l[泰式燒春雞🐥釀香茅黃薑💛飯]l
l[牛油果🥑芒果軟殼蟹🦀米紙卷]l
l[軟殼蟹🦀菠蘿🍍海鮮炒飯]l
款款都係🇻🇳越泰🇹🇭經典`招牌`推介✨菜式,真係好吸引。我最鐘意係隻 [春雞🐥] 真係好嫩嫩 好有睇頭, 燒到剛好💛 很滑呢;[咖哩肉蟹🦀] 好惹味,加埋咖哩汁送飯真係一流;[串燒🍢] 又點少得,真係好有風味呢;[米紙卷🌿] 加埋🥑生果🥭,好fresh💚 好鐘意;最後點少得signature [生牛肉🐮河粉],用上靚靚牛肩肉`金不換 成碗粉好好味。
好啦 食飽飽係時候出發check in 上機啦✈️💨。祝閣下今次都有個愉快既視覺旅程💙 哈哈 下次再發掘其他好吃既比你地啦😋🍴。