2022-07-12 20 views
機場都有好嘢食香港人最鍾意就係旅行,特別係日本,成日都話日本係家鄉。我暫時都仲未有得去日本,但最近就去咗機場送朋友機😢佢要移民去西方,咁我地就揀返啲亞洲嘢食下,食個拉麵餞行啦其實我都係第一次食三田製麵所,見到有個孖住食套餐$198,喺機場嚟講一啲都唔貴,抵食啦我就揀咗保守嘢,食原味豚骨拉麵,一嚟到緊係試啖湯先,好香濃唔死咸,亦都唔係味精湯底,個麵質爽口,有手掌咁大塊叉燒,肉質腍滑,半隻溏心蛋,有喺日本街頭食開嘅水準朋友夠勇氣試撈麵,炸雞香辣撈麵,聽個名唔似日本嘢,個食落真係日式炸雞,皮脆內裏仲有肉汁,唔會話個醬撈完啲炸皮淋晒,個撈麵有少少辣味,最正係有隻日本雞蛋俾你撈埋一齊食,諗返起都覺得正,反而有啲羨慕朋友叫咗呢個二人餐仲有個小食餃子,外皮香脆入面鎖住咗啲肉汁,要小心咬唔好彈晒啲汁出嚟🤣🤣🤣食完呢餐希望朋友一路順風,我就下次有機會飛去日本食拉麵啦
機場都有好嘢食
香港人最鍾意就係旅行,特別係日本,成日都話日本係家鄉。

食完呢餐希望朋友一路順風,我就下次有機會飛去日本食拉麵啦