2020-02-11
呢間來自韓國嘅過江龍餐廳,從佢嘅食物完全感受唔到佢同韓國嘅關係😂但一如其名,的確(我叫嘅)每道菜式,包括甜品,都加左蒜頭,係新奇嘅!連燈都係蒜頭🧄MFG特製蒜泥麵包塔上菜時待應會特地俾你影相,因為之後佢會將佢分解成份方便食用。食落好濃蒜蓉感,濃到帶點辛辣,麵包十分鬆脆,但淨食有啲dry,配湯可能會好啲。蝦、菠蘿、炸蒜片意大利薄餅見好多人推介就叫黎試試,係普通一個蒜頭+蒜片+芝士+菠蘿+蝦仁pizza😂都好食嘅都冇咩驚喜蒜香忌廉汁蟹肉及龍蝦肉意粉個汁幾creamy,好多蟹肉/龍蝦肉😋龍蝦肉都唔算細粒同彈牙,但整體有啲膩自家蒜頭雜莓奶凍去Storellet 做會員有奶凍做迎新禮物😛奶凍幾滑但偏甜整體食物中規中矩,唔算好好食但都值得一試嘅。神奇嘅係,就算佢每道菜式都加蒜頭,食落又唔會「一咬蒜臭味就炸開」嘅感覺,處理得唔錯。環境同服務都唔錯,收碟fill水算快,收哂主菜碟好快就上甜品,成個用餐經驗嚟講都幾滿意!7/10
連燈都係蒜頭🧄
MFG特製蒜泥麵包塔
蝦、菠蘿、炸蒜片意大利薄餅
蒜香忌廉汁蟹肉及龍蝦肉意粉
自家蒜頭雜莓奶凍