上星期五食完海鮮餐後, 因為太早, 所以我們走左去食糖水, 諗住去厚福街,多D選擇, 見好多間, 幾間都有一些人在等位, 唯一呢間冇, 朋友又話未試過呢間, 咁就入去食啦, 選擇都好多, 對於我有選擇困難的人, 最好就係食番一D熟識的甜品, 所以就叫左楊枝甘露啦, 朋友分別都係叫楊枝甘露, 蛋白杏仁茶, 海底椰紫米露, 木瓜雪耳, 仲有係香蕉奶加焦糖雪糕.價錢都唔平的啊, 平均都要30幾蚊架, 我們的楊枝甘露來了, 顏色係較淺色的, 感覺係好多奶呀. 食落都係, 真的係好重奶味, 芒果粒粒好少, 柚子都多, 但係苦的, 唔知係咪過熟, 一句唔好食的. 朋友們說他們的甜品都OK呀, 尤其係那蛋白杏仁茶, 佢話好香杏仁味,又唔會好水咁, 有些蛋白好滑又香, 其它的都唔差的, 那紫米露, 入面有幾足的海底椰. 然後木瓜雪耳都清甜, 香蕉奶加雪糕就係直接力落杯奶底, 所以變左奶昔, 不過個雪糕都好食的.

楊枝甘露
海底椰紫米露
蛋白杏仁茶
芒果奶+焦糖雪糕
木瓜雪耳
2014-12-05
$36 (Other)
海底椰紫米露
蛋白杏仁茶