2024-07-20
最近食多咗,係時候又要清減吓,今晚的晚餐,食完之後令我覺得自己健康養生。🌱松茸味噌三文魚春之定食擺盤精美,好似食緊‘日本18品早餐’,食三文魚我通常唔食皮,但呢個我有食,皮脆口唔會有鱗,魚肉唔乾身,🍚飯有松茸、味噌和豉油香,口感煙韌,好味又好食。南瓜爽硬;菇類軟腍;蕃薯仔甜美;豆腐很滑;🍎蘋果爽甜,🫐藍莓新鮮,酸甜適中;泡芙係綠茶味。🌱煙三文魚芒果藜麥沙律煙三文魚較鹹,芒果🥭藍莓🫐金奇異果🥝配沙律菜食已經很豐富,加了秋葵粒和藜麥口感更不錯。水果的甜再加啲柚子醋夾沙律菜食,酸酸地很開胃。🌱自家製伯爵茶巴斯克芝士蛋糕蛋糕質感挺硬身,伯爵茶香味濃郁,但冇蓋過🧀芝士味。🌱凍岩茶除餐附送凍岩茶一杯,白茶很清香,夠凍。🌱火龍果杞子莓莓燕麥奶昔加$38升級果香方療特飲,奶昔有很香果莓味,亦唔會太甜。
最近食多咗,係時候又要清減吓,今晚的晚餐,食完之後令我覺得自己健康養生。 🌱松茸味噌三文魚春之定食
擺盤精美,好似食緊‘日本18品早餐’, 食三文魚我通常唔食皮,但呢個我有食,皮脆口唔會有鱗,魚肉唔乾身, 🍚飯有松茸、味噌和豉油香,口感煙韌,好味又好食。 南瓜爽硬;菇類軟腍;蕃薯仔甜美;豆腐很滑;🍎蘋果爽甜,🫐藍莓新鮮,酸甜適中;泡芙係綠茶味。 🌱煙三文魚芒果藜麥沙律
煙三文魚較鹹,芒果🥭藍莓🫐金奇異果🥝配沙律菜食已經很豐富,加了秋葵粒和藜麥口感更不錯。水果的甜再加啲柚子醋夾沙律菜食,酸酸地很開胃。 🌱自家製伯爵茶巴斯克芝士蛋糕
蛋糕質感挺硬身,伯爵茶香味濃郁,但冇蓋過🧀芝士味。 🌱凍岩茶
除餐附送凍岩茶一杯,白茶很清香,夠凍。 🌱火龍果杞子莓莓燕麥奶昔
加$38升級果香方療特飲,奶昔有很香果莓味,亦唔會太甜。