2022-10-27
住將軍澳嘅朋友又有口福了 平時我行新都城都係去二期為多 今次去三期發現佢裝修完之後多咗好多新餐廳 感覺仲要幾𝐶ℎ𝑖𝑙𝑙下 呢間就係其中一間 🍍𝑆𝑒𝑟𝑟𝑎𝑛𝑜 𝐻𝑎𝑚 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝐺𝑟𝑖𝑙𝑙𝑒𝑑 𝑃𝑖𝑛𝑒𝑎𝑝𝑝𝑙𝑒 •西班牙風乾火腿伴烤菠蘿 $62 ➡️菠蘿𝑇𝑜𝑡𝑎𝑙有5大粒 燒得好有風味 風乾火腿本身頗咸 配上菠蘿一齊食 非常開胃 🐥𝐶ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛 𝑊𝑖𝑛𝑔𝑠 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝐿𝑦𝑐ℎ𝑒𝑒 𝐷𝑖𝑝 •香辣雞翼配茘枝沾醬 $38 ➡️本身覺得香辣雞翼正常發揮冇乜特別 但俾荔枝沾醬吸引咗 估唔到配上個醬立即感覺十分清新 荔枝味重撈埋少許泰式辣醬 值得一試 🍝𝑆𝑝𝑎𝑔ℎ𝑒𝑡𝑡𝑖 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝐴𝑠𝑠𝑜𝑟𝑡𝑒𝑑 𝑀𝑢𝑠ℎ𝑟𝑜𝑜𝑚𝑠 & 𝑇𝑟𝑢𝑓𝑓𝑙𝑒 𝑆𝑎𝑢𝑐𝑒•松露忌廉牛肝菌意大利粉 $72➡️非常推介 係我近排食過最好食嘅意大利粉 醬料足夠 松露味重 好多蘑菇 意粉煙靭唔會”林𝑝𝑎𝑡 𝑝𝑎𝑡” 超讚 🥐𝐺𝑟𝑒𝑒𝑛 𝑇𝑒𝑎 & 𝑊ℎ𝑖𝑡𝑒 𝐶ℎ𝑜𝑐𝑜𝑙𝑎𝑡𝑒 𝐶𝑟𝑜𝑓𝑓𝑙𝑒 𝑤/ 𝑉𝑎𝑛𝑖𝑙𝑙𝑎 𝐼𝑐𝑒-𝑐𝑟𝑒𝑎𝑚 •宇治抹茶白朱古力牛角窩芙 配 呍尼拿雪糕 $58 ➡️都係十分推介 首先有驚喜係佢白朱古力𝑐𝑟
•西班牙風乾火腿伴烤菠蘿 $62
•香辣雞翼配茘枝沾醬 $38
•松露忌廉牛肝菌意大利粉 $72
•宇治抹茶白朱古力牛角窩芙 配 呍尼拿雪糕 $58
➡️都係十分推介 首先有驚喜係佢白朱古力𝑐𝑟𝑒𝑎𝑚一𝑑都唔會過甜 而且𝑣𝑒𝑟𝑦 𝑙𝑖𝑔ℎ𝑡 𝑎𝑛𝑑 𝑓𝑙𝑢𝑓𝑓𝑦 窩芙好脆 完全係牛角包嘅口感 好鍾意
☕️𝑂𝑟𝑎𝑛𝑔𝑒 𝐸𝑠𝑝𝑟𝑒𝑠𝑠𝑜 𝑇𝑜𝑛𝑖𝑐
•香橙湯力特濃咖啡 $42
➡️呢款頗特別 同埋唔係間間餐廳都有呢類𝐸𝑠𝑝𝑟𝑒𝑠𝑠𝑜 𝑇𝑜𝑛𝑖𝑐 未攪勻之前有𝐴𝑚𝑒𝑟𝑖𝑐𝑎𝑛𝑜感覺 攪勻後香橙嘅甜味較為突出 鍾意飲咖啡嘅朋友不妨試下呢隻
🍎𝐶𝑖𝑛𝑎𝑚𝑚𝑜𝑛 𝐴𝑝𝑝𝑙𝑒
•蘋果肉桂 $38 𝐶ℎ𝑜𝑜𝑠𝑒 𝐸𝑎𝑟𝑙 𝐺𝑟𝑒𝑦 / 𝑂𝑜𝑙𝑜𝑛𝑔 可選伯爵紅茶 /清香烏龍茶
➡️秋風起所以叫呢款潤一潤 今次我揀上𝐸𝑎𝑟𝑙 𝐺𝑟𝑒𝑦 肉桂味唔選突出 但有配上唔少果肉 包括蘋果、橙&菠蘿 整體幾𝑠𝑤𝑒𝑒𝑡