2020-03-04
今日係同女朋友嘅相識紀念日 較早之前喺搜尋咗openrice之後見到呢間如心艾朗酒店嘅自助餐唔錯 咁就去食啦入到去 裝修同其他酒店一樣都好豪華首先就有一個刺身拼盤 有油甘魚 吞拿魚 三文魚 帶子同埋甜蝦 全部都好新鮮美味 尤其是係帶子同埋三文魚 都好有鮮味同埋肥美 值得一讚之後就有一個 海鮮冷盤 有麵包蟹 有珍寶海蝦 小龍蝦 鮑魚同埋長腳蟹腳 全部都係好新鮮 而且麵包蟹爆曬膏 又好肉 簡直就係極品之後就叫咗一個set 首先就上咗頭盤 有煙燻三文魚 有甜嘅車厘茄 有沙律菜同埋泡菜 全部都好好味 但係煙燻三文魚就好似鹹咗啲之後就有一個麵包係配黑醋或者欖仁醬 我個人比較鍾意點黑醋之後就有一個南瓜忌廉湯 呢個忌廉令到成個湯都好滑 而且南瓜嘅味道亦都好突出 非常之好飲之後就主菜 係羊扒配薯蓉 羊扒煎到五成熟 保留咗肉汁之餘亦都好鮮嫩可口 薯蓉都好creamy之後就到貼品 甜品有生果包括紅梅 野莓 士多啤梨 菠蘿 蜜瓜等等 全部都好甜 正呀 食埋兩件芝士蛋糕同雪糕 為呢一餐畫上最完美嘅句號
入到去 裝修同其他酒店一樣都好豪華
之後就有一個麵包係配黑醋或者欖仁醬 我個人比較鍾意點黑醋