2021-10-20
食完呢間韓燒暫時真係覺得係我食過所有嘅韓燒裏面最好食嘅一間,所以想分享俾大家! 朋友好鍾意食韓燒,所以專登Book咗位同佢食!喺旺角嘅呢一間餐廳嘅地方好闊落所以坐得好舒服。 因為我哋兩個女仔唔算好大食,食完埋單人均$250左右。分別各自叫咗豬肉同牛肉。豬肉方面叫咗喜來五花肉,牛肉就叫咗喜來烤肉!因為有秘製醬汁醃過嘅關係,燒出嚟已經好好味😋而且個爐嘅火候都好夠,微微燶邊加埋小小海鹽,極出色!用鉸剪剪做一塊塊都可以有10幾塊,所以都好夠飽!而且最鍾意佢有好多唔同嘅前菜,極好食嘅辣泡菜酸瓜,醃蘿蔔同生菜等等,令到你覺得食完都唔會好油膩👍 仲有爐邊芝士蛋,超正啊!跟住我哋仲要多咗一個芝士石鍋拌飯,份量岩岩好,好入味。另外叫咗一個海鮮大醬湯,成件事真係好有韓國感覺啊,令我諗起韓國旅行🥲 最後,仲竟然有免費雪條可以揀,我哋就揀咗係街邊比較少見嘅青提子雪條,食落都好好味好開心😍 一定會再課金再食😚😚