2021-01-12
千銅和食店(Sen Don Japanese Restaurant )每次都不會令我們也失望!我們試過堂食幾次,都好好味,熱食或天婦羅建議堂食,會更美味。今次我哋用Foodpanda 叫外賣,另外一間Uber Eat價錢比較貴,建議外賣前格價。1. 腐豆腐沙律:首選推介!甜甜的腐皮加凍凍滑滑的豆腐,另加芝麻醬,超級好味!👍(可要求分醬)2. 大蝦四菜(番薯、南瓜、冬菇、茄子天婦羅)雖然外賣不及堂食脆,但仍然好味!本身還有八菜天婦羅,四款蔬菜每款兩件。3. 汁燒豬軟骨蕎麥麵套餐、煮海鰻蕎麥麵套餐:蕎麥麵無論冷、熱食都好味,但我本身偏愛冷食,配菜都好味,湯偏鹹少少。之前試過肥牛都好味。4. 蟹肉蟹籽沙律:味道也不錯,可要求分醬。5. 芝士年糕:建議堂食,好味。6. 滑蛋浸菠菜:本身有堂食,好好味!希望外賣可加上。如果堂食會見到靚女老闆娘(我估係老闆娘),有禮又細心,常常笑容滿面。外賣包裝很乾淨,而旦盒面寫面那一種醬,很清晰。這間日式餐廳會繼續幫襯,整潔美味,極力推介!
4. 蟹肉蟹籽沙律:味道也不錯,可要求分醬。
5. 芝士年糕:建議堂食,好味。
6. 滑蛋浸菠菜:本身有堂食,好好味!希望外賣可加上。
外賣包裝很乾淨,而旦盒面寫面那一種醬,很清晰。
這間日式餐廳會繼續幫襯,整潔美味,極力推介!