2024-08-30 49 views
今日放假入咗元朗佢朋友睇戲食飯,喺九龍入元朗真係好方便搭幾個至西鐵就到。睇完戲朋友帶咗去食一間好好味嘅火鍋值得推介。巴打火鍋館,yoho行過去幾分鐘就到,餐廳地方闊落座位空間足夠,喺度食嘢感覺都幾舒適。椰汁竹筍燉雞煲 218元,湯底味道香濃,奶白色嘅椰汁湯底及收埋雞嘅鮮味,竹筍索曬個湯汁味道勁鮮甜。雞肉嫩滑雞味香濃淨係個湯已經覺得好好味。新鮮吊龍 248元,牛肉賣相勁吸引,脂肪分佈均勻牛肉味香濃,食落去有入口即溶嘅感覺。唔使淥太耐十秒左右就食得,好難得喺香港可以食到咁靚嘅牛肉。三秒脆響鈴 6件58元,響鈴新鮮即叫即炸,拖一拖水就食得,炸到好鬆脆,值得推介。炸香芋,芋頭炸到金黃色,入口又香又甜。爆打檸檬茶 32元,打邊爐整返杯檸檬茶,又解渴又開胃,絕配。
睇完戲朋友帶咗去食一間好好味嘅火鍋值得推介。

炸香芋,芋頭炸到金黃色,入口又香又甜。