2018-09-06
平時我都不會寫食評,有時幾激氣都不會寫,今次真的很激氣一定要寫食評, 5/9 星期三 大約3點進入黃埔中華小廚,入到去見到不是太多人用餐,我就坐了近譚仔米線卡位看下有咩下午茶,之後叫了一位穿了制服女服務員點餐,叫了一碗鴨瀨及凍檸茶加埋$37,我開始看一陣手機,等待食物,大家都是同一時間下單見對面那位小姐外賣燒味,為何我叫鴨瀨沒有呢!凍檸茶都來了好耐.我看張單3:05下單,3:15分食物還未到,我就問身材高瘦制服沒有帶名牌啊姐,我說叫了個餐還未到,她聽完後好似當聽唔到就行咗去,我轉頭望下有沒有跟進,這個啊姐完全沒有跟進我講的說話,對面郡位小姐都出聲同我說可能沒有鴨,我說的鴨未返呀!之後個啊姐出聲嘜你感講呀!又話夜晚重耐,係度講感多費話,應做就唔做,責罵客又識,這樣服務態度可以在服務行業生存.不是要你去做什麼,要你去跟進都感難,要不要客自己去跟,之後鴨瀨到了,鴨瀨又無肉都要$34,重差過大家樂,無咩肉就唔好比人啦!做不到$34鴨瀨下午餐價錢就不是做啦!有個穿制服肥女啊姐及身材高瘦啊姐成日係我身邊行來行去,又係我位拿牙籤去了牙,成日係度眼望望,我就啤住許.2個啊姐真係好得閒,已為許地係老細
我看張單3:05下單,3:15分食物還未到,我就問身材高瘦制服沒有帶名牌啊姐,我說叫了個餐還未到,她聽完後好似當聽唔到就行咗去,我轉頭望下有沒有跟進,這個啊姐完全沒有跟進我講的說話,對面郡位小姐都出聲同我說可能沒有鴨,我說的鴨未返呀!之後個啊姐出聲嘜你感講呀!又話夜晚重耐,係度講感多費話,應做就唔做,責罵客又識,這樣服務態度可以在服務行業生存.不是要你去做什麼,要你去跟進都感難,要不要客自己去跟,之後鴨瀨到了,鴨瀨又無肉都要$34,重差過大家樂,無咩肉就唔好比人啦!做不到$34鴨瀨下午餐價錢就不是做啦!有個穿制服肥女啊姐及身材高瘦啊姐成日係我身邊行來行去,又係我位拿牙籤去了牙,成日係度眼望望,我就啤住許.2個啊姐真係好得閒,已為許地係老細老婆添感巴閉,有個伯伯來到坐我對面叫了下午茶飯,2個啊姐見到伯伯好服 侍,男人就低聲下聲,女性就係度責罵,今餐食到一肚氣食完後便去收銀員比錢,在收錢處講了句,感服務態度,經過今次唔會再有下次消費及我會同所有人講發生這件事.
Other Info. :
穿制服肥女啊姐及身材高瘦啊姐服務態度十分差不知所為,我來用餐不是來睇你面色,唔想做就唔好做,唔好搵人發洩.要發洩就返屋企發洩.