2021-06-27
呢間麻極之前間唔中都有幫襯,人均消費坦白講唔係平,閒閒地$500以上人頭。我同太太昨天於OpenRice落8pm booking。早5分鐘左右到,我哋去到未有位,後面遲來有4個又係book位8pm直入。我哋有問過點解佢哋遲嚟先入,佢哋解釋係比我哋早booking,因6點那批食客食完野未埋單,而佢哋唔可以趨埋單。當時8:10pm,我哋話等多5分鐘再睇情況。等到8:25pm,我哋忍唔住,去問櫃檯那位吳小姐(聲稱自己係其中一個老闆)佢哋那檯客已經熄咗爐,快將埋單。我哋叫佢可唔可以同客講,8pm booking枱已等咗好耐。吳小姐勉為其難去處理。再隔5-10分鐘過嚟,話熄咗爐個客原來仲有「一隻蝦」未食。我同老婆即時著火🔥。因為我哋係預早booking下足足等咗35分鐘以上,佢哋職員前言不對過語咁呃客人,等候期間,又唔係有其他客等枱(即係我哋係唯一枱等嘅客)。我哋嘈幾句後走人,發覺佢哋再次講大話,因為原先放入去嘅4人位個booking時間,係佢哋本部仔上係明顯比我哋之後。再搵吳小姐解釋,佢再講因為2人及4人枱係兩條隊。去過嘅人都知,佢哋係大卡位,根本2人及4人都係同樣那些枱,再一次欺騙客戶。佢哋
我哋嘈幾句後走人,發覺佢哋再次講大話,因為原先放入去嘅4人位個booking時間,係佢哋本部仔上係明顯比我哋之後。再搵吳小姐解釋,佢再講因為2人及4人枱係兩條隊。去過嘅人都知,佢哋係大卡位,根本2人及4人都係同樣那些枱,再一次欺騙客戶。佢哋咁做生不如法,我哋係唔會再幫襯,祝佢生意興隆!