呢一間西式私房菜位於尖沙咀山林道樓上既鋪黎,都係朋友介紹同在網上留意到有人介紹隱世餐廳吸引而黎🤤上到去門口有好大個招牌表示係J.L Private Kitchen。需要早一日預留位置,上到去要撳鐘等候開門✨聽到私房菜已經好期待😍我已經喺佢哋社交平台做定功課 只需要like and share 就可以免費有一隻生蠔同一杯白酒🔥仲要親民價錢食到五星級質素野食❤️‍🔥😍每位都只係四百幾蚊位 令我已經好期待✨一般都係會有餐前餐包比客人先,因為我同朋友2人所以係2人份量。然後提前一日喺WhatsApp訂枱嘅時候已經揀好所有菜式等待上菜✨價錢都會提早一日已經知道🌟✨法式乾邑龍蝦濃湯🍲我揀咗呢個龍蝦湯果然係冇錯嘅選擇✨龍蝦湯真係唔係間間西餐館都有得飲,第一個印象分會係個湯夠哂熱,湯係食飯前好重要既一部分,暧胃好緊要而且呢到既龍蝦湯非常香濃同creamy、飲落去已經知道係自家製加上飲落有蝦肉嘅鮮甜,同蝦膏嘅甘,覺得個湯都真係好用心烹調🤩絕對飲一碗唔夠喉❤️‍🔥❤️‍🔥伊朗魚子醬.北海道帶子.青蘋果有機田園沙律🥗飲完個湯之後就會跟住就會上自己揀嘅頭盤,呢個係我朋友揀嘅,等我都試一試🤣呢到做左小小層次感增加美觀
需要早一日預留位置,上到去要撳鐘等候開門✨

伊朗魚子醬.北海道帶子.青蘋果有機田園沙律🥗
呢到做左小小層次感增加美觀✨,帶子有足夠既鮮甜度,然後面頭有來自伊朗既魚子醬做點綴,魚子醬本身味道都帶點鹹味、慢慢咬破一粒粒既魚子醬再配搭帶子味道好夾,中和返個味道。最後果層係蘋果粒帶酸甜味道其實會令人好開胃🤩果然係有水準嘅西式私房菜😏
伊朗魚子醬.北海道帶子.青蘋果有機田園沙律🥗

法式香煎鵝肝拼意式蕃茄沙沙脆多士🍞(+$25)
我自己揀嘅頭盤❤️‍🔥個人係特別鐘意食鵝肝,鵝肝煎得剛剛好、入口即融既感覺配搭廚師自己調既蕃茄沙沙酸鹹味好特別、中和返鵝肝油脂嘅油膩感🔥
法式香煎鵝肝拼意式蕃茄沙沙脆多士🍞

惹菌芝士焗鮮龍蝦米多🦞(+$180)
主菜嚟啦🤩🤩🤩開頭以為米多裡面會係有米飯既意思,原來唔係! 🥸廚師係用新鮮龍蝦肉加埋廚師自家調制既龍蝦汁煮成既菜式,再將本身原來龍蝦頭裡面既膏都保留返再放返肉落去煮,令到佢唔會係一道普通龍蝦食法🤤🤤🤤
🤩面頭仲加左芝士去焗出味道,整體好香濃,🌟🌟🌟重點推介 唔好冷落咗佢本身有嘅薯蓉 呢個薯蓉一啲都唔簡單 食得出好濃嘅忌廉味 帶有薯仔本身一粒粒嘅口感 未食過咁好食嘅薯蓉😍😍😍原來呢個仲要係最新嘅菜式😳食過返尋味🤤
惹菌芝士焗鮮龍蝦米多🦞

燒鮮魷魚釀牛肝菌意大利燴飯🍚
廚師將飯釀入去魷魚筒裡面然後香煎一下,而本身飯裡面都用左醬汁去撈埋一齊、然後為左令味道升級係面頭加左特製醬汁上去、令到成個感覺海鮮與飯融合得好和諧🤤食得出係心機之作🥸

法式焦糖燉蛋拼自家製手打雪糕🍨
終於到咗甜品環節啦🤤🤤🤤因為朋友生日所以餐廳幫我係甜品碟上面加上生日快樂、燉蛋好香奶味又夠滑好好味、🌟🌟🌟重點推介自家製雪糕 係我出邊完全未食過嘅味道 特濃牛奶味加上唔會好甜 絕對想買佢成筒返屋企食🤩🌟🤩🌟

綠茶拿破崙拼自家掣手打雪糕🍰
綠茶拿破崙出邊真係比較少可以食到、加上有好多生果做裝飾好有色彩、夾餅食落好脆口、食到尾聲,真係會飽到有啲食唔落🤣✨
綠茶拿破崙拼自家掣手打雪糕🍰

總體而言❤️❤️❤️我一定會在叫埋朋友帶埋自己嘅寵物上嚟開party🎉原來佢哋仲有💛包場服務仲要係💛寵物友善餐廳🫢咁高質素嘅餐廳點可以唔俾人知呀 食過真係返唔到轉頭🤤🤤🤤
Celebration
Birthday