2023-01-26 210 views
今年大年初三赤口,去左林村許願樹許願,成個林村都好多人,去完願梗係要去醫肚,就入左林師奶美食工房!我地食左熱豆腐花,豆腐花冇石膏粉味抵讚,又滑又香,豆漿仲好有豆味! 咁累咁凍真係好啱食!另外地仲嗌左花生茶果! 蘿蔔絲茶果,同埋雞屎藤!全部都係即叫即做,食住豆腐花等就啱啱好!林師奶嘅茶果即叫即包!個皮做得相當煙靭軟糯唔黐牙!而且厚薄適中,花生餡非常多,好好食!蘿蔔絲茶果就第一次食,有驚喜,蘿蔔絲加埋左肉碎同蝦米,有鹹香味。唔知係咪新年,加左價喎,15蚊一個! 另外雞屎藤,造型跟平時見嘅唔同,係一粒粒湯丸型,味道一般,但造型可愛!

花生茶果&豆漿
豆腐花