2022-10-09
話說平時食正宗印度菜🇮🇳就只有喺家姐仔同學屋企,閨密都好想試下,所以今日就嚟到6次米芝蓮推介由印度人主理嘅「羅勒印度餐廳」!價錢非常親民,店員好主動介紹點樣配搭嚟食❤️即刻介紹下食咗𝗱咩黑松露烤餅𝗵𝗸𝗱$𝟯𝟮牛油雞 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟬𝟰串燒羊肉串 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟰𝟬咖喱角沙律系 𝗵𝗸𝗱$𝟳𝟬𝗠𝗮𝗻𝗴𝗼 𝗟𝗮𝘀𝘀𝗶 𝗵𝗸𝗱$𝟰𝟬𝗠𝗮𝘀𝘀𝗮𝗹𝗮 𝘁𝗲𝗮 𝗵𝗸𝗱$𝟮𝟬黑松露𝗥𝗼𝘁𝗶超級重手黑松露✌🏽就咁都覺得好味😋或者配搭牛油雞,少少辣辣地又系另一種風味! 牛油雞雞肉嫰夠牛油香🧈羊肉串整成羊肉卷咁樣長,少少甜甜地,配薄荷醬料「絕」啊😱解到油膩感同埋好𝗳𝗿𝗲𝘀𝗵!閨密同Vienn就最中意系咖喱角沙律👯♀️ 有咖喱角、鷹嘴豆、洋蔥🧅青瓜🥒蕃茄🍅最正系薄荷醬 +𝘀𝗽𝗜𝗰𝘆 𝗱𝗿𝗲𝘀𝘀𝗶𝗻𝗴 𝘁𝘆𝗽𝗶𝗰𝗮𝗹𝗹𝘆 𝗜𝗻𝗱𝗶𝗮𝗻 𝗰𝘂𝗶𝘀𝗶𝗻𝗲 ✨芒果𝗹𝗮𝘀𝘀𝗶 口感好滑,加埋乳酪一齊飲,酸酸甜甜,好醒胃!印度拉茶即系好似香港既奶茶,少少辣+咸咸地,好啱初初想試印度菜🇮🇳既朋友仔!𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 嚟講人均$𝟭𝟲𝘅就食到咁正宗既印度菜,值得推介❤️ 仲系超夠香料炮製😍(但怕重香料,食完個口濃味就𝘁𝗵𝗶𝗻𝗸 𝘁𝗵𝗶𝗻𝗸
黑松露烤餅𝗵𝗸𝗱$𝟯𝟮
牛油雞 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟬𝟰
串燒羊肉串 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟰𝟬
咖喱角沙律𝗵𝗸𝗱$𝟳𝟬
咖喱角沙律𝗵𝗸𝗱$𝟳𝟬
𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 嚟講人均$𝟭𝟲𝘅就食到咁正宗既印度菜,值得推介❤️ 仲系超夠香料炮製😍(但怕重香料,食完個口濃味就𝘁𝗵𝗶𝗻𝗸 𝘁𝗵𝗶𝗻𝗸)而家仲開咗第三間分店喺筲箕灣,更加方便食燒賣嗰陣時食埋🥳
如果大家中意俾個like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼~
🇮🇳羅勒印度餐廳 (七姐妹道) (北角)
🇮🇳北角七姐妹道7號昌輝閣地鋪