2022-05-03 270 views
南丫島最出名就係呢一間南島書蟲,今日就嚟朝聖下先,去到好多人,基本上都full晒,可能尚早嘅關係我哋都仲有位座,佢哋主打都係西餐,我地叫咗兩杯嘢飲一個Pizza加一個意粉🍴佢地既signature drinks全部都係由生果組成,勁Fresh之餘又健康🤫,綠色嗰杯就係青瓜同雪梨,而黃色嗰杯就係蘋果,檸檬同薑,佢哋係凍飲,竟然係冇冰㗎,所以所有味都係好濃郁,青瓜嗰杯極Fresh,清新的感覺🤣,而蘋果個杯雖然有薑係入邊,但佢唔會好重薑味,只係淡淡的薑味香👍🏻而pizza就揀左A pizza,佢裏面係有番茄醬,巴馬火腿,火箭生菜,雖然餡料嘅款式係比較少,但佢嘅巴馬火腿係大大塊,茄醬又夠多,菜都新鮮,餅底係薄嘅,超脆,佢所有嘅配料都好入味,唔怪得知咁多人嚟朝聖,雖然Pizza既做法好似好簡單咁,但越簡單嘅嘢就越難整得好食,烤嘅程度要啱啱好,餅底要整得好食係好重要,所以呢度嘅Pizza係唔錯唔錯🍕🍝意粉就係香蒜白酒蜆意粉,佢意粉嘅份量都係正常嘅,軟硬度適中,蜆又大粒,仲要幾新鮮,食落好有鮮味,大約有10幾粒左右,唔好睇佢好似好多蒜蓉咁,但其實食落唔會好大浸蒜味,不錯不錯😋😋