5 day(s) ago 0 views
趁今日happy Friday , 梗係要收工之後要食餐好啦,今日收工朋友約咗我喺荃灣食飯,朋友介紹一間火鍋餐廳,之前食過大推!我哋一坐低,食完好快為我哋介紹,餐牌上面有好多款式嘅鍋物,由於太肚餓嘅關係,我哋決定食麻辣雞煲。職員未拎上雞煲之前,我哋喺自助區行咗一圈,好多唔同種類嘅丸類、菜類、仲有好少見嘅海鮮都有,包括有蝦、魷魚、蜆!簡直非常罕見!講返雞煲先,一上菜嘅時候非常香噴噴,而且雞肉非常之多,啱晒我呢啲食肉獸。好快我同朋友已經清咗成個雞煲,每一隻雞都好嫩滑。食完雞煲之後,可以叫職員加湯,之後我哋就可以落返打邊爐嘅食物,呢個餐送咗個特級牛版腱,一落湯即刻好快熟,食落去入口即溶。其他肉類方面,自助區都有得自己攞,有黑毛豬、手切牛仲有肥牛。其他配菜我都好滿意,尤其是牛柏葉,非常爽口彈牙,海鮮亦都好新鮮,最鍾意就係食蜆同埋蠔,煮得耐都唔會縮水。最後要講下甜品,餐廳提供唔同味道嘅雪糕,就算幾飽我都食咗兩碗!整體嚟講呢間餐廳會有下次。