之前一晚老公個朋友生日, 飲多兩杯, 第二日冇咩精神又冇咩胃口, 所以決定簡簡單單食碗粉先去打波.我叫咗紫菜河同油菜, 但侍應姐姐話只得生菜, 星期日四點幾咋喎, 咁早賣晒其他菜? 定係冇入貨先? 算數, 生菜照殺, 老公就叫咗魚旦河同凍檸茶. 河粉一到, 嘩! 好大堆頭呀, 紫菜比一般出面食起碼多兩倍, 河粉又多, 試試啖湯先, 普通味精湯囉! 不過好在夠熱, 紫菜有沙真係唔得啦! 河粉厚身又唔滑, 食到一半都差唔多吸晒啲湯, 所以呢碗河粉未能達到本人要求囉!老公嗰碗魚旦河都大堆頭架, 有魚旦、魚片同炸魚皮, 老公話啲魚旦一般, 河粉評價同我差不多, 辣油夠辣但唔夠香, 所以佢都只覺得呢間啲質素麻麻地.總括而言, 呢度o既河粉係價錢平又飽肚, 但對於有要求o既人就唔係首選啦!食飽飽去練完波先比賽, 雖然最後都係落敗收場, 但總算攞到經驗呀! 真係好謝老公一直支持我架! 希望明年我哋都可以打得好啲啦!

辣油
魚旦河多蔥
紫菜河多蔥

2012-05-27
$28 (Tea)