曾經食過另一間柚子拉麵,覺得味道怪怪地唔係好夾,從此之後就冇再食過。😰今日天氣好熱想食冷食,朋友建議食呢間,所以再一試。同日本好多餐廳一樣門口有部自動販賣機比客人自己落單,簡單易用清晰。店員安排左我哋座最旁邊既窗口位,隨便影一張已經好靚,對住咁大塊玻璃望住出面食飯心情都靚d💗Lunch 自選柚子甘露沾麵配中華沙律、炸豆腐同凍綠茶🍵 $118 平時小食中華沙律既我都覺得幾好味☺️炸豆腐係熱既,加埋醬汁都唔錯,層皮就變左依狀到柚子甘露沾麵,佢既柚子汁睇落去好油同好稀,同一般好濃稠既沾麵醬好唔同。反而似冷麵汁。麵身彈牙,一沾醬汁個味道係意想不到。先酸後甜,好醒晨開胃,比我想像中好食好多。但記得一定只可以沾一下,如果耐左會好咸。一下就岩岩好👍🏻成碗食晒,會回味既味道☺️

今日天氣好熱想食冷食,朋友建議食呢間,所以再一試。

平時小食中華沙律既我都覺得幾好味☺️
炸豆腐係熱既,加埋醬汁都唔錯,層皮就變左依狀

成碗食晒,會回味既味道☺️

柚子甘露沾麵
2021-05-12
$118 (Lunch)
柚子甘露沾麵