D2 place 商場裏面的餐廳就食過好多次,但係附近地舖的餐廳真係一間都未試過,今次襯朋友生日特登擇左D2 place第二期地下的the salted pig,環境燈光昏暗,坐滿曬人好熱鬧!我地的座位正正對住開放式廚房,望住佢地成晚馬不停蹄煮野係另一種享受!而當晚負責㴲食物俾我地枱的男員工服務態度仲好好添一坐低叫左支香港手工啤酒試下,飲落去無平時的啤酒咁苦,有種果味,較易入口!雖然餐廳以豬為主,但一樣有小食、前菜,沙律、意粉、飯 和甜品秘製香料脆雞翼咬落脆口,無咩特別,沾上甜酸醬惹味好多!香煎吞拿魚尼斯沙律材料配搭新鮮,有吞拿魚、薯仔、蛋、法邊豆、車厘茄,配少少醋汁做調味,好適合今餐啖啖肉解下膩!海鮮西班牙飯我記憶中食過兩啖無咩印象,勝在蝦、蜆、青口、魷魚、辣肉腸,魚柳,海鮮大雜燴咁!蕃茄肉丸意粉一黎到的時候‘’哇‘’左一聲,好鬼大碟,意粉堆到勁高,每一啖意粉都沾滿茄醬,茄味十足!肉丸差不多有拳頭咁大粒,超誇張,口感一流!招牌德國鹹豬手鹹豬手大大隻好有份量,皮脆肉嫰,但鹹香味的確不夠,而旁邊的芥末籽忌廉汁近乎無味😅慢煮醬燒豬肋骨 平時豬肋骨得好少肉,但呢個每一排都好多肉,肉質鮮嫰,輕

秘製香料脆雞翼
咬落脆口,無咩特別,沾上甜酸醬惹味好多!
秘製香料脆雞翼

蕃茄肉丸意粉

招牌德國鹹豬手
招牌德國鹹豬手

慢煮醬燒豬肋骨
平時豬肋骨得好少肉,但呢個每一排都好多肉,肉質鮮嫰,輕輕一咬就可以骨肉分離,加埋表面的醬汁味道提升不少

心太軟
$88價錢唔平架,但人多好處就係可以一齊share。朱古力味好濃郁,甜度剛剛好,切開後朱古力醬湧出黎,超滿足

心太軟
2019-12-27