2023-08-23 1841 views
聽日福島核廢水就會流出大海,無人會知之後大海、海產會有咩影響,為咗安全都要戒食日本嘢一段時間先,所以今日特別嚟咗美登利食lunch,享用午餐定食!天婦羅烏冬御膳 $148定食包括天婦羅、刺身丼、日式蒸蛋及烏冬,而刺身丼可從豪華三色丼、蟹肉帶子丼及海鮮刺身丼3款之中選擇1款。我就揀擇咗有海膽、吞拿魚蓉、三文魚子組成的豪華三色丼。雖然吞拿魚蓉無平時食吞拿魚刺身的味道咁濃郁,不過海膽、三文魚子都幾鮮甜,仲有少少微鹹添!天婦羅有4-5件,分別有魚、兩件大蝦、紫蘇葉及青椒,當中最出色的就係大蝦,外面香脆,內裏口感依然彈牙。日式蒸蛋入面有蝦、帶子,水準不俗。至於烏冬,由於已有刺身丼,所以呢碗烏冬分量偏少,亦比較清啲,味道上略嫌有點過鹹。

天婦羅烏冬御膳 $148

日式蒸蛋入面有蝦、帶子,水準不俗。

2023-08-23
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)