餐廳位於荔枝角站B1出口, 步行三分鐘左右就到相當方便👍🏻。餐廳在商業大廈地下, 門口位置雖然不太明顯, 但也有亮點位就是周邊附近很多花草, 一推開門餐廳比本人的感覺是樓底好高, 空間感好大, 座位與座位之間好寬敞😃。其採用園林系裝潢所以進餐時會比人感覺猶如身於森林花園的感覺, 尤其餐廳內有一棵彷真假榕樹, 枝頭上仲有幾隻彷真的麻雀充滿大自然色彩。令人心情忘憂放鬆寫意。 以下是跟友人點選的食物:🥚班尼迪蛋酸種麵包煙文三魚🥪份量十足的兩顆班尼迪蛋面上灑上調味粉及蔥花, 中間夾著多塊煙三文魚賣相相當吸引。 唔怕話比大家知, 本人每次食佢都好有衝動想第一時間切開它, 睇佢流心的程度❗今次一切開果然沒冇令人失望, 蛋漿瞬間已流出蛋白唔會過老處理得唔錯。當酸種麵包吸了蛋漿的精華味道再提昇另一個層次, 煙三文魚味道唔會過咸整體味道不錯。不過美中不足的地方是小編略嫌麵包唔夠脆身。 🔥焗帶子香料鍋飯🍚粒粒分明的帶子鍋飯, 面層灑上紅蘿蔔粒及蔥花顏色配搭得不錯。建議上碟時已經要開始拌勻佢, 因為鍋底太熱好容易會痴底, 但如果喜歡食飯焦的朋友可以不用理會😏。鍋飯份量及帶子數量適中, 味道偏淡沒什麼特別之處

以下是跟友人點選的食物:

🥚班尼迪蛋酸種麵包煙文三魚🥪

🔥焗帶子香料鍋飯🍚
粒粒分明的帶子鍋飯, 面層灑上紅蘿蔔粒及蔥花顏色配搭得不錯。建議上碟時已經要開始拌勻佢, 因為鍋底太熱好容易會痴底, 但如果喜歡食飯焦的朋友可以不用理會😏。鍋飯份量及帶子數量適中, 味道偏淡沒什麼特別之處胡椒味略重🙃。

🌶️泰式冬陰功大蝦意粉🍝
本人覺得賣相有點似蕃茄肉醬意粉, 其味道蕃茄味濃其次仲食到香草味, 反而冬陰功味唔太覺得有。 意粉麵質煙韌處理得不錯, 蝦份量雖然多但味道唔夠鮮。

🧊抹茶鮮奶🍵

🧊美式咖啡☕