2023-05-14
適逢母親節,母親大人想食椰子雞煲😋就去附近新開嘅椰子雞煲專賣店試試,仲有點心食架!🌟椰子雞餐 $268-包椰子文昌雞半隻、煲仔飯、同一款打邊爐材料🥹個人覺得呢個價都好抵食!椰子湯一黎到,服務員教我地先放雞入煲、再將爐嘅度數較1000度,再比左一個漏斗比我地,當漏斗嘅沙漏完就可以食😋嘩!食前忍唔住飲左啖椰子雞湯,唔單止好香椰香味,飲落真係好清甜好好味🥹之後再食雞,雞用餐廳嘅煮法真係煮到雞肉好嫩滑,再有淡淡嘅椰子味🥹🥹超級好食!而煲仔飯我地簡咗臘味煲仔飯,個人覺得臘味偏向太肥,除左臘腸外,其他都太大陣油膩味了,但飯就煮得好香,燶燶哋仲有飯焦😋正啊!!🌟西班牙黑豚肉 $88有10片!片片都好大塊🫣肉質ok,配埋椰子湯又係好入味😋🌟芝士牛丸 $68有9粒!相對都幾多🤣重點係牛丸一咬開真係有好多濃濃嘅芝士醬🤤🤤!對芝士控嘅我嚟講真係好鐘意!必推!推薦大家嚟到一定要食!🥹🌟火鍋配料另外仲叫左響鈴、豆腐、娃娃菜、生菜、蟹柳金菇等火鍋配料,食落同普通邊爐店差唔多,不過不失😆!🌟點心叫左點心拼盤、春卷、燉鮮奶等幾款點心試試🤣點心拼盤同普通茶樓點心味道差唔多,春卷反而覺得有點太油🫣!燉鮮奶有浸甜味,唔知係
🌟椰子雞餐 $268
🌟西班牙黑豚肉 $88
有10片!片片都好大塊🫣肉質ok,配埋椰子湯又係好入味😋
🌟芝士牛丸 $68
🌟火鍋配料
🌟點心
叫左點心拼盤、春卷、燉鮮奶等幾款點心試試🤣點心拼盤同普通茶樓點心味道差唔多,春卷反而覺得有點太油🫣!燉鮮奶有浸甜味,唔知係咪加左椰子😯食落都麻麻,因為個人唔係太好好甜嘅食物!
總括而言,椰子雞煲真係超級好食!為左雞煲我會再反嚟幫襯架😋😋😋正!推薦大家嚟食下!