2022-10-13
今日去咗旺角試呢間樓上西餐廳「Mini Friday」🫰🏻餐廳嘅環境氣氛好好,好有情調。佢嘅天花掛滿咗啲燈飾,牆嘅側邊擺滿咗紅酒,同埋餐枱既擺盤都好精緻🤩🤩入到嚟會俾人感覺呢一個係好舒服嘅環境同朋友去傾偈同埋食飯🥳咁嚟到正題啦🤣嘢食方面,我哋嗌咗一個卡邦尼扁意粉,千島海鮮pizza,香草牛油焗田螺酥盒同埋士多啤梨牛奶沙冰😍🍝卡邦尼扁意粉⭐️⭐️⭐️⭐️呢間餐廳嘅卡邦尼扁意粉比較有特色,香菇嘅味道比較濃郁,同埋佢嘅配料都有好多香菇同埋煙肉係入邊🫰🏻而意粉比較粗身,食落好有口感。再加埋佢嘅卡邦尼醬汁鋪滿晒喺意粉上面,每食一條意粉都可以「點」到個卡邦尼汁,所以食落都好Juicy同埋creamy😍😍🍕千島海鮮pizza⭐️⭐️⭐️⭐️個Pizza一嚟到嗰陣已經好有驚喜,因為真係好大個😂😂唔會好似平時出邊嘅西餐廳啲Pizza咁,細細個👍🏻同埋佢個Pizza真係好足料,有好多海鮮鋪滿係上邊,有蝦,螺,八爪魚,仲要份量都好足!同埋成個Pizza好有層次感,最上層鋪滿咗海鮮,海鮮下面就係濃濃既芝士,芝士嘅下面就係千島醬汁,而最底就係一個簿簿嘅餅底🥳🥳食落好有層次感同埋口感👍🏻而且味道都幾好🥧香草牛油焗田螺酥盒⭐️⭐️⭐️⭐️
🍝卡邦尼扁意粉⭐️⭐️⭐️⭐️
🍕千島海鮮pizza⭐️⭐️⭐️⭐️
🥧香草牛油焗田螺酥盒⭐️⭐️⭐️⭐️
個小食真係真係好似佢個名一樣😂用酥皮整成嘅「盒」去包住個田螺同埋最夾田螺嘅配菜,薯蓉🤩🤩個酥皮真係好香牛油味,香到好似就咁食緊成個牛油咁🤣而成舊一齊食嘅話,就會好有口感同埋層次,因為酥皮、田螺、薯蓉三樣既味道都好夾🫰🏻
🍹士多啤梨牛奶沙冰⭐️⭐️⭐️⭐️
杯沙冰一嚟到嗰陣時覺得好壯觀,因為真係好大杯😂😂😂同埋佢個外觀好精緻,望落都好吸引,先加 30分🤣咁飲落去個味道都幾好,係士多啤梨溝牛奶嘅味道🥳同埋佢真係有啲士多啤梨嘅果肉係入邊,所以都幾有咬口👍🏻
總體而言,成間餐廳嘅環境係好舒服好有情調,食物都幾好🫰🏻