2023-08-30
Nafafa Thai Cuisine & Lounge🐘想食泰國菜,要靚靚環境,舒服好坐,又可以大聲啲咁盡情傾偈,呢一間泰國菜絕對係你最佳嘅選擇啦!🇹🇭帆立貝柚子沙律🥗 $198帆立貝真係超級大粒冇欺場🈵🈵🈵再加埋下面鋪到滿一滿嘅柚子,配埋佢哋特製嘅醬汁,成件事非常清新開胃!🉐紅咖喱燒鴨🦆$198豬牛雞咖喱就食得多,燒鴨好似比較少見,所以就叫咗佢黎試吓!估唔到燒鴨令到個咖喱更加香喎~呢一個咖喱椰香味較重,唔會太油,仲加咗菠蘿、車厘茄等等嘅配料調味,令到佢哋嘅咖喱額外有一種甜味✅✅✅烤餅🫓 $38比平時食開嘅烤餅薄一啲同埋脆一啲,相對地亦都冇咁多油,冇其他舖頭嘅咁油膩,所以一個人食晒一兜完全冇問題😋😋碎肉生菜包🐷🥬$98份量適中,最緊要係生菜同肉嘅比例真係啱啱好(大部份時間都係完全唔夠菜)淨係呢一點就令我覺得好滿意🙈🙈黑松露豬頸肉炒飯🐽$178估唔到豬頸肉炒飯配咗黑松露之後更加惹味開胃,豬頸肉燒得好香,除咗面頭嘅豬頸肉之外,炒飯入面都有混入豬頸肉粒,增強口感🤤🤤!椰香芒果糯米飯🥭$98糯米飯分別有原味、斑蘭味同埋蝶豆花味,雖然味道食落就唔覺得有太大分別,但係有多啲顏色,睇落就更加賞心悅
帆立貝柚子沙律🥗 $198
紅咖喱燒鴨🦆$198
烤餅🫓 $38
碎肉生菜包🐷🥬$98
黑松露豬頸肉炒飯🐽$178
椰香芒果糯米飯🥭$98
糯米飯分別有原味、斑蘭味同埋蝶豆花味,雖然味道食落就唔覺得有太大分別,但係有多啲顏色,睇落就更加賞心悅目啦!🤩🤩芒果分量十足🥭切得比較薄,令到口感更加好!