2023-06-19 277 views
Bookmark咗呢間餐廳好耐,星期五咁啱去開銅鑼灣就去碰下運氣睇下有冇位,6點幾去到餐廳都未開門已經有幾個人係門囗等緊,超好彩最後walk in成功,但係就得返bar枱同室外座位,所以大家想食嘅話記得要提早預約啦!點餐時店員有同我哋講定話因為比較多單,食物要預等得耐啲,但係最後等咗10分鐘左右就有得食,比大家做個參考。▫️自製龍蝦汁蟹肉手工寬麵條 ($178) 4.5/5一上枱就聞到好香龍蝦味,手工寬麵條好煙韌同掛汁,每一條都沾滿濃郁嘅龍蝦汁,而蟹肉份量都好多!上面仲有一塊小多士,本身以為係竹炭味,食落原來係芝麻味,多士好香脆,芝麻味又夠濃,點龍蝦汁一齊食估唔到又ok 喎😜▫️煙三文魚墨魚汁手工圓粗麵 ($148) 3.5/5圓粗麵唔會好硬,口感煙韌彈牙。意粉有少少辣,帶出咗墨魚淡淡鹹香味。但係三文魚同墨魚味唔係好夾▫️抹茶巴斯克麻薯蛋糕($68) 3.5/5一切開就有流心效果,蛋糕軟滑,抹茶味好香濃,面頭嘅嘅芝士奶蓋帶有咸香 ,食曬成個都唔覺得滯。美中不足係麻糬比較軟身,完全唔煙韌,就咁當佢係普通抹茶巴斯克蛋糕嘅話會高分啲🥹之前食過其他主打手工意粉嘅餐廳,有啲麵條口感會過硬,而呢度就冇呢

▫️自製龍蝦汁蟹肉手工寬麵條 ($178) 4.5/5
自製龍蝦汁蟹肉手工寬麵條

▫️煙三文魚墨魚汁手工圓粗麵 ($148) 3.5/5
煙三文魚墨魚汁手工圓粗麵

▫️抹茶巴斯克麻薯蛋糕($68) 3.5/5
抹茶巴斯克麻薯蛋糕

之前食過其他主打手工意粉嘅餐廳,有啲麵條口感會過硬,而呢度就冇呢個問題,寬麵條同圓粗麵都煙韌有咬口。不得不提餐廳服務唔錯,店員好貼心,我地食完墨魚汁麵整到成個嘴都係黑色,店員見到即刻默默攞多幾張紙巾比我地🫢

Overall rating (5粒⭐️為滿分)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️

✨想睇更多食評就記得follow - hk_holidaydiary
自製龍蝦汁蟹肉手工寬麵條
煙三文魚墨魚汁手工圓粗麵