2020-01-16 1378 views
響Openrice寫咗超過100篇食評, 而真係食過百次嘅只得呢一間!! Openrice 嘅評價偏向負評, 原因有二: 1. 後生唔識食!2. 你唔係街坊熟客!詳細解釋下1a. 食環境呢度夏天唔涼, 冬天唔暖;只因無中央冷氣, 又無500 lux照住你食嘢, 裝修勁傳統.後生唔鍾意!不過就出現響好多電影, 電視同廣告場口!! 1b. 食經歷齋睇呢張上世紀五六十年代嘅告示牌:"隨地吐痰隨地吐痰得人憎,罰款二千有可能,傳播肺癆由此起,衞生法例要遵行。"後生仔唔好話睇, 好多聽都未聽過呀!1c. 食歷史餐廳名稱同地址係由右至左, 電話號碼得6個字!未夠? 有返咁上下年紀嘅一定對呢款傳統餐牌似曾相識.1c. 食d乜呢度餐包糕點等, 由80多歲老闆每日新鮮親自製造.而呢度嘅熱奶茶, 我唔敢話全港最好飲; 但絶對係我心中嘅number 1! 5星星推介!!2a. 無人招呼老闆入面整麵包, 一個負責洗碗; 得返三個人負責哂收錢,樓面,水吧,大廚. 三個人六隻手通力合作; 你諗好食乜至好叫佢.2b. 無單無據靠把口.好多人留負評話佢哋收錯錢; 我食咗咁多次從未收多, 只有打折. 老闆娘其實記得哂d熟

Openrice 嘅評價偏向負評, 原因有二:

1. 後生唔識食!
2. 你唔係街坊熟客!

詳細解釋下
1a. 食環境

呢度夏天唔涼, 冬天唔暖;
後生唔鍾意!
不過就出現響好多電影, 電視同廣告場口!!

1b. 食經歷
齋睇呢張上世紀五六十年代嘅告示牌:
後生仔唔好話睇, 好多聽都未聽過呀!

1c. 食歷史
餐廳名稱同地址係由右至左, 電話號碼得6個字!

未夠? 有返咁上下年紀嘅一定對呢款傳統餐牌似曾相識.

1c. 食d乜
呢度餐包糕點等, 由80多歲老闆每日新鮮親自製造.

熱奶茶

2a. 無人招呼

三個人六隻手通力合作; 你諗好食乜至好叫佢.

2b. 無單無據靠把口.
好多人留負評話佢哋收錯錢; 我食咗咁多次從未收多, 只有打折. 老闆娘其實記得哂d熟客鍾意食乜飲乜. 我每次一入門口, 老闆娘一聲"孖T"; 一坐低我哋杯奶茶已經到!

食物方面, 基本上餐牌上有你就可以叫. 無論幾點都有早餐,午餐, 甚至下午茶餐.

我最常食早餐同午餐:

早餐: 火腿通粉, 西煎雙蛋, 連熱飲.

午餐: 叉燒意粉, 火腿奄列, 連熱飲.

一直唔寫食評係唔想咁多人來要我等位.

今次肯寫係因為佢哋將會榮休!!
有緣再會!!
熱奶茶