2018-01-14 129 views
想食榴槤就一定唸起呢間位於廟街附近既榴蓮王。小小一間外賣店,係鋪位外放置兩張膠枱凳,坐係街邊度享受榴槤大餐真係風味無窮!我地兩個人都嗌左好多野,飲品有熱桔仔蜜,甜品就點左榴槤心太軟,榴槤肉捲同埋貓山王雪米餅。榴連心太軟比想像中夾好多,朱古力外皮好脆,好濃好香,榴連同朱古力味又唔會互相掩蓋。另外仲有個榴連雪芭,榴連味都好重,口感唔會粘,平時唔好食榴連嘅可以試呢個。老闆就沖左杯桔仔比我地試下,好甜帶少少酸味,好合適冬天飲,入面真係有位桔仔。我都忍唔到手買左一樽翻去。再黎係貓山王雪米餅,雪米餅用純正米漿做,口感外脆內煙韌,軟林好食。入面既榴槤容溶似係不經調味,正。壓軸出場嘅係榴槤肉捲。外型細細件一個捲薄餅,切開左一半放係紙托上。咬一啖入面滿滿既榴槤味道係口中爆發,仲會見到一絲絲既非常濃厚既貓山王果肉,真材實料!好正!呢間小店用料真實,佢既質素絕對值得呢個價,所以想回味榴槤必定黎光顧榴槤王。

再黎係貓山王雪米餅,