2016-10-31 1781 views
其實幾乎個個星期六的下午茶時間都會經過這冰室, 每次都會想入去食, 因為這裡的下午茶餐有好多選擇, 例如: 焗飯, 咖哩, 多士等, 而且味道亦不錯, 不過近期經過時都見門外排長龍, 已經一陣子沒有去過了! 今日睡懶覺, 晚了出門, 幾乎5點才到, 終於不用等位。自從有次聽到有人叫榴槤西多士, 一直念念不忘想要試, 等到今日終於食到!我今日點了榴槤西多士($30)加凍檸茶(+$2)! 榴槤西多士的外表跟普通西多士無大分別! 糖漿已經放左向碟邊, 無得自己加!中間切開, 可以見到2塊包夾滿榴槤茸, 見到都覺得正咀嚼時就食到啖榴槤茸, 已問隔離果位話聞不到有榴槤味, 但我自己覺得口入面充滿榴槤香, 每啖都有, 份量剛好!! 推介俾鍾意榴槤的人!!仲有飲品跟埋, 凍飲加2蚊!隔果位就叫左公司三文治($39), 但我唔記得影相, 我食左1/4件, 麵包厚薄適中, 烘後外脆內軟, 材料好足呀, 都好好味!!

中間切開, 可以見到2塊包夾滿榴槤茸, 見到都覺得正
榴槤西多士

仲有飲品跟埋, 凍飲加2蚊!

2016-10-29
$32 (Tea)
榴槤西多士