2023-12-01
好耐無去樂富廣場啦🤣,探探小奶龍之餘,去埋bookmarked咗勁耐嘅《和歌山》☺️❗️地點非常方便唔難搵,我地諗住揀閒日無咩人🤡,原來都幾fullll booking,證明一定無揀錯🥰。內裡裝修唔錯,好有日系風,環境乾淨企理💯。嘢食係自助落單~ 仲有套餐加配飲品🍱😍‼️🍂天氣涼涼地🍃~ 梗係要打邊爐🍲。另外點都一定要試下和風御膳🍱同牡蠣餃子🥟🦪❕1️⃣ 安格斯牛小排鍋(配日本蛋)$187涼浸浸嘅天氣 首選打邊爐🥰, 安格斯牛小排鍋配搭壽喜湯,配菜都非常多,分好一格格😛,影相好靚📸。配菜有娃娃菜、波菜,大蔥,鮮菇,南瓜,豆腐,拉麵,仲有超大嘅日本蛋🥚,足夠飽肚~ 而且自己DIY落料🥰,想食咩就落咩唔洗驚煮到「淋」晒😚。想講安格斯牛小排真係好好食🤤,份量都多,自己買少少嚟煮都好貴💸,呢個Set 有晒配菜,仲有高質牛小排,非常超值🥰。2️⃣ 燒三文魚和風御膳 $128燒三文魚和風御膳亦都係好高質素🤤,有前菜、漬物、湯同溫泉蛋🥰。三文魚燒得好香,三文魚嘅油香一上枱就已經聞到😍。另外配菜都一樣出色😊😋,每樣餸都唔令人失望‼️3️⃣ 自家制牡蠣餃子 $78話晒係牡蠣嘅粉絲🙂,至要有牡蠣,我都一定必點,所以一定要試下
1️⃣ 安格斯牛小排鍋(配日本蛋)$187
而且自己DIY落料🥰,想食咩就落咩唔洗驚煮到「淋」晒😚。
2️⃣ 燒三文魚和風御膳 $128
3️⃣ 自家制牡蠣餃子 $78
話晒係牡蠣嘅粉絲🙂,至要有牡蠣,我都一定必點,所以一定要試下《和歌山》嘅自家制牡蠣餃子😋。
上枱後,職員提醒我哋要趁熱食♨️,怕凍咗唔好食🥰,真係好細心~ 牡蠣餃子🥟完全無腥味同縮水😍,推介🫰🏻
4️⃣ 鮮萃茉莉綠茶 (加配飲品 $18)及 和歌山水果茶王 $45
打邊爐一定要飲野,加配安格斯牛小排鍋+$18就可以加配嘢飲‼️
鮮萃茉莉綠茶清甜解, 和歌山水果茶王有濃濃茶香同唔同款水果,酸甜開胃😚。