不時都會見到frd/ foodie去Séan Café & Lounge打打卡、食野,有晚就約左同事放工之後係呢度顛拿~見到門面既櫻花樹牆貼🌸 加上粉紅色為主既裝潢,少女心大發💓Dinner Set 包Starter、Main、Drinks各一,特別一提飲品可以揀House Wine🥂我地嗌左個Dinner Set同一個Burger些牙💁🏽‍♀️➿ Starter: 煙三文魚慕絲窩夫 的的骰骰,係杯迷你版雪糕🍦煙三文魚打成幼滑既醬,除左有鹹香,仲食到有陣牛油香🧈 配搭甜甜地既雪糕筒,又幾得意,有多一個就好喇😛➿ 香煎日本水治 Yamato 黑豚豬鞍架配無花果、雜菜 ($228)豬鞍肥瘦分明,帶厚度,用香煎既方法處理都可以令到每個部位唔鞋口👍🏼 擺盤又夠靚,襯番成個環境🥰➿ 蜜汁醬燒德國咸豬手配竹炭漢堡 ($168)見呢度既burger個樣睇落唔錯,所以我地試左,揀左未見過既咸豬手burger🍔 burger大個厚身,要用刀叉優雅地慢慢食🍴三舊既豬手都燒得均勻靚仔🤤 食完main,一邊girls talk,一邊食埋淨低既薯條,薯條都keep到香脆🍟 👍🏼🌟上網睇資料發現餐廳係由一個特殊學校

見到門面既櫻花樹牆貼🌸 加上粉紅色為主既裝潢,少女心大發💓

➿ Starter: 煙三文魚慕絲窩夫

➿ 蜜汁醬燒德國咸豬手配竹炭漢堡 ($168)

🌟
上網睇資料發現餐廳係由一個特殊學校既老師開既,有聘請殘疾,同埋有特殊需要既員工👍🏼 值得支持💛