2024-05-21 185 views
今日約左同學仔去荃灣食台式火鍋揀左$308 澳洲M7和牛套餐 120mins任食除左套餐指定可以叫既野食外仲有好多款台灣小食台式飲品、甜品、一人一隻蘭王蛋出面自助區仲有小食、唔同種類既丸呀、百頁豆腐、蜂巢豆腐、蔬菜區、瓜、菜、雜菌,另外仲有我地比較小見既王子麵、蒸煮麵、台灣香米、滷肉等我專攻🐮~佢就專攻🐷湯底要左鴛鴦鍋~台式精選酒香麻油雞&蔡師傅熬製香濃豬骨湯一開始除左羊肉卷外,其餘都上一轉先分別有:澳洲M7牛胸腹~牛味濃油脂較多,入口即化,識食既一定蘸埋蘭王蛋一齊食~澳洲250日穀飼卡樂Beef~非常嫰滑同M7口感唔同精選牛板腱~比M7瘦D,幾腍蘸豉油+生蒜+辣椒最夾3款都Encore左一轉~日本島兒島茶美豚梅肉&西班牙穀飼豬梅片~唔會太肥,都幾嫰滑飲品:我試左冬瓜奶茶&小芋圓奶茶,固定甜度前者飲到冬瓜味~唔太甜幾好後者小芋圓幾有咬好,比前一杯甜同學:百香果綠茶&雷萌胭脂桃花紅茶前者百香果味濃~後者幾特別先前未飲過蔬菜:南瓜夠甜、冬瓜、萵苣、雞脾菇、冬菇都唔錯丸類:芋蓉餡既貢丸幾特別、墨魚滑彈牙小食:台灣香腸必叫、甜不辣、醉雞等都唔錯,好似飛左一轉台灣甜品:森永牛乳布丁第一次食,奶味
今日約左同學仔去荃灣食台式火鍋

揀左$308 澳洲M7和牛套餐 120mins任食
除左套餐指定可以叫既野食外
仲有好多款台灣小食

台式飲品、甜品、一人一隻蘭王蛋

我專攻🐮~佢就專攻🐷

湯底要左鴛鴦鍋~
台式精選酒香麻油雞&蔡師傅熬製香濃豬骨湯

一開始除左羊肉卷外,其餘都上一轉先
分別有:

澳洲M7牛胸腹~牛味濃油脂
較多,入口即化,識食既一定蘸埋蘭王蛋一齊食~
澳洲250日穀飼卡樂Beef~非常嫰滑同M7口感唔同
精選牛板腱~比M7瘦D,幾腍蘸豉油+生蒜+辣椒最夾
3款都Encore左一轉~
日本島兒島茶美豚梅肉&西班牙穀飼豬梅片~唔會太肥,都幾嫰滑

飲品:我試左冬瓜奶茶&小芋圓奶茶,固定甜度
前者飲到冬瓜味~唔太甜幾好
後者小芋圓幾有咬好,比前一杯甜
同學:百香果綠茶&雷萌胭脂桃花紅茶
前者百香果味濃~後者幾特別先前未飲過

蔬菜:南瓜夠甜、冬瓜、萵苣、雞脾菇、冬菇都唔錯
丸類:芋蓉餡既貢丸幾特別、墨魚滑彈牙
小食:台灣香腸必叫、甜不辣、醉雞等都唔錯,好似飛左一轉台灣

甜品:森永牛乳布丁第一次食,奶味幾重同埋布丁好滑,怪不得每人限叫一杯啦。
西瓜雪條都係每人限叫一,同學仔話幾好食,外型又似。
另外叫左火龍果雪花冰、雲尼拿&朱古力雪糕各一球。仲有好多款甜品,奈何個胃真係無位😂😂兩個食到好飽,今晚果餐都可以慳番。

環境好靚可以坐係櫻花樹下恰下恰下,好多打卡位,門口仲有塊許願板,店員會夾埋許願卡比你掛上去,好有🩷座位好舒適一d都唔擠迫。店員服務態度一流, 上菜速度快而準,唔使叫都會幫忙加湯幾次。雖然係任食,都要量力而為~做個惜食之人🩵🩷
2024-05-19
Type of Meal